Hevnen

BERGEN (Dagbladet): Brann - Stabæk 8-1. I fjor høst ble Petter Furuseth Olsen (22) vraket av Stabæk. I dag angrer de helt sikkert.

- Jeg følte dette som en hevn, sier den nye Brann-helten som i går sto fram som Norges nye driblekonge.

I fjor spilte Petter Furuseth Olsen for Eik i Tønsberg, tapte deprimerende mange fotballkamper og jobbet deltid i skolefritidsordninga. Etter sesongen søkte han lykken i Bærum og trente med Anders Linderoths mannskap i flere uker.

- Jeg ble vraket, sier han.

Derfor var tenninga høy i går.

- Var ekstra motivert, ja. Hadde lyst til å gå bort og hilse på Anders Linderoth og si takk for sist etter kampen, men jeg gjorde det ikke, sier han.

Gullkjøp

For 500 000 kroner gikk han heller til Brann, og har ikke angret en dag. Det har trolig ikke Brann-kasseren heller. I dag framstår unggutten som en gullkantet investering.

- Jeg er glad det ikke ble Stabæk. Her i Brann trives jeg godt. Har lært mye av Teitur og har kommet inn i et miljø jeg liker, sier han.

Det var tydelig fra første sekund for de drøye 9000 på Stadion i går. Og for noen hundretusen foran TV-skjermene. Og ikke minst for Anders Linderoth. Som bare måtte konstatere at han gjorde en feilvurdering da han lot Furuseth Olsen forsvinne.

- Det kan man gjerne si slik han spilte i dag, ja. Men vi var ute etter en venstrekant, ikke en spiss. Derfor kjøpte vi Tryggvi Gudmundsson isteden.

Sier Linderoth. Og ser ned.

Noe for Semb

Teitur Thordarsson godter seg.

- Petter var helt fenomenal i dag. Snart i landslagsklasse. Jeg er veldig glad for at han kom til oss, sier Brann-treneren som så laget sitt forvandle seg totalt fra Lillestrøm-kampen søndag.

- Stabæk kom hit for å spille fotball. Når man møter lag som ikke bare rygger og tetter igjen rundt egen 16-meter så blir det gjerne gode fotballkamper, sier han.

Faktisk ett mål bedre enn bortekampen mot Stabæk i fjor. Bare at da var det bæringene som vant. 7- 1.

- Det ønsket vi å revansjere. Gutta viste en fantastisk aggressivitet.

Som Maradona

De var gode alle sammen. Nestbest var Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik. Som sist helg fikk henholdsvis 1 og 3 på Dagblad-børsen. De avanserer til åttere i dag.

Men aller best var Petter Furuseth Olsen. Som drev Stabæk-forsvarere over hele banen til vanvidd med småflikker på ballen, påfølgende forseringer og herlig driv mot mål. Han sto bak forarbeidet til 1- 0, scoret sjøl 2- 0 og gjorde en av Tippeligaens beste prestasjoner denne sesongen med Maradona-forseringen før Helstads 4- 1.

Blir student

Til høsten begynner han på psykologistudier.

- For å ha noe å tenke på ved siden av fotballen.

I går var det ikke mulig å tenke på annet enn 8- 1.

- Blir vanskelig å sove i natt, ja. BERGEN (Dagbladet): Brann- Stabæk 8- 1. I fjor høst ble Petter Furuseth Olsen (22) vraket av Stabæk. I dag angrer de helt sikkert.

Like som de er av utseende, var det fristende å sammenlikne Petter Furuseth Olsen med legendariske Kniksen i går. Men Davy Wathne advarte på det sterkeste.

- Kniksen hadde mye lavere tyngdepunkt.

NY STJERNE: Petter Furuseth Olsen er blitt ny Brann-helt på rekordtid. Så seint som i fjor ble han vraket av Stabæk. I går sa han takk for sist.
BRANN TIL HIMMELS: Brann brukte Kristi himmelfartsdagen til å sende laget til himmels. Her blir tomålsscorer Thorstein Helstad tiljublet av fra venstre Geirmund Brendesæther, Raymond Kvisvik, Petter Furuseth Olsen, Azar Karadas (mellom beina til Helstad) og Svante Samuelsson.