Hevner seg med dans

Jostein Flo føler seg misbrukt i en bygdekrangel i Stryn om alkoholservering på en dansegalla til ære for karrieren hans.

Derfor har han pønsket ut den perfekte hevn: Han byr opp en lokal KrF-politiker til dans.

Dansegallaen skal arrangeres i Strynehallen lørdag 28. juni. Uavhengig av dette arrangeres i dagene forut idrettsskole for 650 unger i Stryn. Gallamiddag skal avvikles. Per Ravn Omdal, Drillo og Arne Scheie er innbudt.

Samstemt nei

- Gallaen har ingenting med aktivitetsuka for barna å gjøre. Vi vil gjøre stas på en av bygdas store menn som nå har avsluttet en fantastisk karriere, sier daglig leder Birger Flo i arrangørselskapet Flo Aktiv AS (Jostein har en mindre eierandel).

Men Helse-og sosialutvalget i Stryn kommune sier samstemt nei til søknaden om skjenkebevilling fra arrangørene i Flo Aktiv AS. KrF-representant Marie Johanne Folven har gått ut og argumentert med at det blir en for nær kobling mellom alkohol og Jostein Flo som idrettslig forbilde for ungene.

- Hun setter et negativt søkelys på holdningene mine. Til gjengjeld utfordrer jeg henne til å ta den første dansen i Strynehallen med meg. Da skal hun få en opplevelse hun aldri vil glemme, sier Jostein til Dagbladet.

Sier ja

- Du slette tid. Jeg er ingen danser. Men det spørs hvilken dans det blir snakk om. Jeg får vel si ja, sier Marie Johanne Folven.

- Jostein har allerede funnet fram finstasen?

- Ja, da må vel jeg til med det samme. Det kan bli en kostbar fornøyelse.

Flo utfordrer også Folven til å gå ei natt som natteravn i Stryn kommune.

- Jeg blir med på det også. For det gjør jeg ellers også, sier Folven.

Hun presiserer at hun alltid sier nei til søknader om skjenkebevilling, men at det er svært sjelden helse- og sosialutvalget står så samlet som i nettopp dette vedtaket.

- Jeg opplever Stryn som et mer og mer belastet miljø når det gjelder alkohol, sier Folven.

Søknaden avgjøres av formannskapet i dag. Ordfører Nils Petter Støyva (Ap) mener det er en vanskelig sak.

- Det er dumt med det negative fokuset. Det er leit at Jostein kobles opp mot alkohol. Vi får se hva vi kan få til, sier Støyva.

Dobbelmoralister?

Birger Flo er for sin del i harnisk.

- Satt på spissen har Jostein gjort mer for Stryn enn disse politikerne til sammen. Han har ikke noe med arrangementet å gjøre. Vi er ikke ute etter å lage flatfyll i Stryn. Alkohol er en lovlig vare. Men nå kan folk sitte ute i bilene og drikke alt fra metanol til dårlig hjemmebrent, sier han.

Flo (som er vararepresentant til kommunestyret for Høyre) mener at bygda må gjøre noe med det han oppfatter som gammeldagse holdninger.

- Vi må få vekk dommedagsprofetene. Dette er hykleri. Jeg har fått mange reaksjoner på at folk kan være så taktløse overfor Jostein, sier han.

Jostein vil ikke engasjere seg for dypt i debatten. Men han sier såpass:

- Det er mye bedre å jobbe ærlig og holdningsskapende enn å si nei til alt.

ØVER MED KONA: Som fotballspiller var Jostein Flo slett ikke den som danset rundt på banen med ballen. Det går bedre hjemme på verandaen. På dagens formannskapsmøte i Stryn avgjøres det om dansegallaen til ære for Jostein Flo får skjenkebevilling.
SIER JA: KrF-politiker og alkoholmotstander Marie Johanne Folven.