Hevner seg på Preston etter sparkingen av sønnen

Sir Alex henter hjem King og de Laet. - Et sjokk for oss.

STRAFFER PRESTON: Sir Alex Ferguson og Manchester United kalte umiddelbart tilbake Joshua King og Richie de Laet fra låneoppholdet i Preston, etter at sønnen Darren i går fikk sparken som manager. United vil også ha tilbake en tredjemann, Matthew James, så fort som mulig. Foto: (AP Photo/Jon Super)
STRAFFER PRESTON: Sir Alex Ferguson og Manchester United kalte umiddelbart tilbake Joshua King og Richie de Laet fra låneoppholdet i Preston, etter at sønnen Darren i går fikk sparken som manager. United vil også ha tilbake en tredjemann, Matthew James, så fort som mulig. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

(Dagbladet): Sir Alex Fergusons sønn Darren fikk i går sparken i Preston, som ligger helt sist i Championship etter 22 kamper.

Mens Darren Ferguson selv tilsynelatende har tatt avskjedigelsen med fatning, virker pappa Alex å ha langt mindre forståelse for avgjørelsen.

I dag kalte han hjem norske Joshua King og belgiske Richie de Laet, som begge har vært på utlån fra Manchester United i høst. De to skulle egentlig vært med i de neste kampene mot Derby og Crystal Palace før låneavtalens slutt, men i dag tidlig fikk Preston beskjed om at det ikke blir aktuelt.

Styreformann Maurice Lindsay sier klubben er tatt på senga av Uniteds avgjørelse.

- Ja, det kom som et sjokk på oss. Det er et hardt slag, men David (Unsworth, midlertidig manager) er en sterk og selvsikker type, så vi skal takle det. Men det er sant at Richie de Laet og Josh King ikke er tilgjengelige på lørdag. Vi fikk beskjed av United i dag tidlig at de skulle tilbake umiddelbart. Det står i avtalen vi har med dem at de kan gjøre det. Så vi anerkjenner at United er i sin fulle rett til å gjøre det, sier han til klubbens hjemmeside.

Ytterligere en United-spiller, Matthew James, er også på lån til Preston. Også han ønskes tilbake så fort som mulig.

KALT TILBAKE: Joshua Kings låneopphold i Preston tok en brå slutt i dag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
KALT TILBAKE: Joshua Kings låneopphold i Preston tok en brå slutt i dag. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Hans kontrakt er litt annerledes. Jeg må snakke med Unsworth om det. Men dette er tøft for oss. Det er to unge og entusiastiske spillere, som har trivdes her, sier Lindsay.

Darren Ferguson sendte i dag ut en uttalelse via den engelske managerforeningen, der han ønsker Preston lykke til videre.

- Det er åpenbart veldig skuffende å måtte forlate Preston etter under ett år i jobben. Jeg trengte mer tid for å oppnå suksess. Jeg trodde på det vi drev med i klubben, og på at vi hadde evnene til å snu motgangen. Jeg vil benytte anledningen til å ønske klubben, ledelsen, spillerne og supportere det beste for framtida.

Det er ikke første gang sir Alex reagerer kraftig på det han opplever som dårlig oppførsel mot sønnene sine.

United-manageren har boikottet BBC i en årrekke, etter at den britiske statskanalen laget en dokumentar om ham selv og Jason Ferguson. I programmet ble sønnen, som er agent, beskyldt for å utnytte farens posisjon og innflytelse til egen vinning på overgangsmarkedet.

Jason Ferguson er for øvrig aldri blitt funnet skyldig i noen lovbrudd.

SPARKET: Darren Ferguson. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
SPARKET: Darren Ferguson. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer