Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevnet seg med sjampis

Petter Solberg var sjanseløs mot Sébastien Loeb. Men han vant banketten med champagnesprut i nakken på erkerivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så var det heller ingen som hadde ventet at Petter Solberg skulle klare å hente inn Loebs forsprang i går.

-  Han roet ned og lekte katt og mus med oss, det var aldri realistisk å vinne. Det er ikke moro å si, men jeg gir meg ikke og kjører for å vinne neste løp, sier Petter Solberg etter andreplassen i går.

Men da må det skje noe, det innrømmer også den norske rallykongen.

Dårlige dekk

For selv om Solberg ga tommelen opp for selve bilen, kan han ikke si det samme om dekkene. Og dekk betyr mange sekunder, begge veier. Allerede i går reiste støtteapparatet hjem. Tirsdag er det «dommedag». Da skal Petter teste nye dekk, som bør være klart bedre enn de han har kjørt på hittil.

-  Helt klart, erkjenner Petter.

Ett poeng bak

Solberg vant tre av de seks siste fartsetappene og kapret andreplassen i Rally Italia. Likevel endte han minuttet bak erkerivalen, som tok tilbake sammenlagtledelsen - ett poeng foran Solberg, som står bokført med 34 poeng.

 HEVNDUSJEN:  Petter Solberg tok en musserende hevn på Sébastien Loeb under premieutdelingen. Selv var han fornøyd med 2. plassen. Foto: Heiko Junge/Scanpix
HEVNDUSJEN: Petter Solberg tok en musserende hevn på Sébastien Loeb under premieutdelingen. Selv var han fornøyd med 2. plassen. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

-  Jeg er fornøyd, for jeg gjorde mitt beste. Det blir en steinhard fight om sammenlagtseieren, men jeg tror det er mulig å vinne, sier Solberg.

Veien dit kunne blitt enda lengre i går. Etter bare hundre meter av den siste fartsprøven, var motoren overopphetet.

-  Huet mitt gikk rundt som i en boks. Ble veldig stressa, det kunne ødelagt hele løpet, sier Petter Solberg.

Hele Norges coronakart