Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevngjerrig Costa fikk overraskende hjelp på stor engelsk dag

Chelsea slo tilbake og er videre i Champions League.

• Chelsea - Porto 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Etter et mareritt av en sesong hittil for José Mourinho og Chelsea, med 14. plassen i Premier League som det sterkeste symbolet på det, var det viktig å unngå en fiasko også i Champions League.

Derfor hadde Chelsea et vanvittig press på seg før møtet med Mourinhos gamleklubb, Porto, på Stamford Bridge. Et ekstra ansvar fikk utskjelte Diego Costa.

- Chelsea har blitt et sted der spissene drar for å dø, sa Jan Åge Fjørtoft metaforisk i Viasat-studio før kampen.

Costa, som nylig har blitt kritisert for vestkasting og byliv, var imidlertid ikke død. Costa scoret det viktige førstemålet som var med på å redde Chelseas ære på en svært viktig dag for engelsk fotball.

- Spillerne kjempet for stoltheten deres. De ville ikke spille i Champions League. De fortjente denne seieren, sier Mourinho i et intervju vist på Viasat.

- Fansen var fantastisk. De gir oss mer enn vi fortjenter - spesielt meg. Jeg er lei meg for at jeg ikke kan gi dem enda mer å glede seg over, fortsetter portugiseren.

Både Arsenal og Chelsea hadde kniven på strupen, men begge taklet presset mesterlig. Dermed er det bare Manchester United som er utslått av de engelske lagene, mens Chelsea, Arsenal og Manchester City fortsatt har muligheten til å vinne Champions League.

- Chelsea spilte endelig med hjerte igjen og med de beste spillerne i riktige posisjoner. De minnet litt om fjorårsutgaven, sa Viasats ekspertkommentator Vidar Davidsen.

- I Premier League går alt imot oss. Vi har aldri flaks. Men i Champions League er det annerledes. Der er det håp, sier Mourinho.

Costa slo tilbake Diego Costa var tilbake i startoppstillingen igjen og gikk inn i duellene med sin sedvanlige krigerske innstilling. Det tok ikke lang tid før uråkråka markerte seg.

Tolv minutter viste kampuret da Eden Hazard spilte fri Costa. Alene med den spanske keeperlegenden Iker Casillas var det sistnevnte som vant duellen. Men returen traff en uheldig Ivan Marcano på komisk vis og trillet mot streken.

Maxi Pereira fikk taklet ballen ut, men kom akkurat for sent. Linjedommeren så at ballen hadde vært over streken og dømte - helt korrekt - scoring til Chelsea.

Etter 27 minutter kombinerte Oscar og Willian på lekkert vis, før Oscar banket til fra distanse. Skuddet gikk imidlertid via en motspiller og like utenfor.

- Det jeg har sett av Chelsea i 1. omgang, er noe av det beste jeg har sett i år. De har vist Champions League-klasse, sa Viasats ekspertkommentator Vidar Davidsen.

Willians drømmetreff Etter pause fortsatte Chelsea å kjøre på. Sju minutter ut i 2. omgang gjorde Costa alt riktig på topp da han videreforedlet ballen til Hazard, som spilte fri Willian.

Brasilianeren banket til på direkten med både kraft og presisjon. Casillas var sjanseløs. Dermed kunne hjemmefansen juble for 2-0.

- Mourinho, Mourinho, Mourinho, sang Chelsea-fansen.

Etter dette begynte gjestene fra Portugal å yppe seg. Yacine Brahimi hadde et meget bra forsøk ti minutter etter scoringen, men avslutningen ble reddet av Branislav Ivanovic.

Samtidig var Chelsea farlige i overgangsfasen, hvor både Costa og Oscar hadde gode muligheter. Ti minutter før slutt hadde Hazard to kjempesjanser, men headingen gikk rett på keeper og skuddet i stolpen.

Alt i alt var Chelsea klart best og kunne juble over at de er videre til åttedelsfinalen i Champions League.

HELTER: Willian og Diego Costa sendte Chelsea videre i Champions League med hver sine scoringer. Foto: AP Photo/Frank Augstein
HELTER: Willian og Diego Costa sendte Chelsea videre i Champions League med hver sine scoringer. Foto: AP Photo/Frank Augstein Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media