Hewitt jobbet Ferrero i senk

Lleyton Hewitt jobbet motstanderen i senk da han forsvarte tittelen i Masters Cup i tennis. Etter fire timer var Juan Carlos Ferrero slått.

Hewitt vant de to første settene, men Ferrero viste at også han besitter fremragende kampånd da han kom tilbake og vant de to neste. I femte og avgjørende sett viste australieren seg som den beste.

Ferrero fikk riktignok det første servebruddet og ledet 3-1 etter enda et brudd, men Hewitt kom tilbake og avgjorde kampen på matchball nummer to. Seierssifrene var 7-5, 7-5, 2-6, 2-6, 6-4.

Kampånd og vilje til å kjempe om hver eneste ball har gjort Hewitt til verdens ledende tennisspiller. Han vant sesongavslutningen for annet år på rad og kan igjen feire nyttår på toppen av ATP-rankinglista.

Ferrero løp og løp til han ikke hadde pust igjen, men han må ha følt det som om han slo ballen mot den kinesiske mur. Den kom «alltid» tilbake, uansett om Hewitt måtte løpe fra sidelinje til sidelinje for å nå den igjen.

Hewitt fikk grei timelønn for de seks dagene han jobbet opp grunnlinjeslag i Shanghai. Seier i turneringen betydde drøyt ti millioner kroner inn på konto.

Allerede da Andre Agassi ble slått ut torsdag, var Hewitt klar som verdensener ved sesongslutt. Søndag fullførte Hewitt en drømmesesong som også ga ham den første Wimbledon-tittelen.

Søndag ble Hewitt hyllet av 9000 tilskuere i den største profesjonelle idrettsbegivenhet i Kina så langt.

(NTB)

<B>VABNT:</B> Lleyton Hewitt falt sammen i glede da han vant Masters Cup i tennis etter fire timer.