Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hey boy, is this your scarf?»

Aksel (10) fikk hakeslepp da han snudde seg.

STORT MØTE: Aksel (10) var på Anfield for første gang forrige helg. Etter kampen mot Swansea fikk han møte en av sine største idoler, Liverpool-spiller Daniel Sturridge, som her scorer ett av sine to mål i kampen. Foto: NTB Scanpix og privat
STORT MØTE: Aksel (10) var på Anfield for første gang forrige helg. Etter kampen mot Swansea fikk han møte en av sine største idoler, Liverpool-spiller Daniel Sturridge, som her scorer ett av sine to mål i kampen. Foto: NTB Scanpix og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg Southampton-Liverpool i Dagbladets livestudio fra 18.30!

(Dagbladet): Aksel Folkvord Traa (10) fra Odda er en svoren Liverpool-supporter som stort sett ser alle kampene til favorittlaget. Forrige helg var han i Liverpool for å se laget på Anfield for aller første gang.

Det ble en uforglemmelig opplevelse for 10-åringen.

Aksel reiste til Liverpool sammen med pappa Arild og en kamerat som hadde med seg farens sin. På motsatt banehalvdel stod Wales-klubben Swansea, som ikke ville gi seg uten kamp denne kvelden.

Swansea utliknet to ganger til 2-2 og 3-3 i den aktuelle kampen, men to scoringer av Jordan Henderson og Daniel Sturridge sørget for at Liverpool fikk med seg alle poengene i sjumålsthrilleren.

-  Kampen var helt rå. Det ble sju mål. Det var veldig rart å se alle spillerne. Jeg blunket ikke én gang under kampen, det var helt fantastisk, sier Aksel om opplevelsen.

Møtte idol Men om kampen var fantastisk, var det som skjedde etterpå enda større for unggutten. Da Aksel og de andre skulle ta toget til London, oppdaget plutselig 10-åringen en person han dro kjensel på.

- Da ser jeg Aksel løpe som et olja lyn nedover perrongen. Etter en stund kom han tilbake og fortalte at han hadde mistet skjerfet sitt på stasjonen. Bak han står denne fyren med hatt, som plukker opp skjerfet og spør: «Hey boy, is this your scarf?», sier pappa Arild til Dagbladet.

SIGNERTE TRØYE: Daniel Sturridge signerte Liverpool-drakta til Aksel med navnet sitt og tallet 15. Liverpool-spilleren spiller med drakt nummer 15 i klubben. Foto: Privat
SIGNERTE TRØYE: Daniel Sturridge signerte Liverpool-drakta til Aksel med navnet sitt og tallet 15. Liverpool-spilleren spiller med drakt nummer 15 i klubben. Foto: Privat Vis mer

Fyren med hatt var ingen hvem som helst. Det var Liverpool-spiller Daniel Sturridge. 24-åringen er i storform om dagen, og står bokført med nettkjenning i åtte strake Premier League-kamper.

- Han plukket opp skjerfet, så ga han det til meg. Jeg ropte «picture, picture», så tok vi bilde på togstasjonen. Etterpå signerte han Liverpool-drakta mi, sier en oppspilt Aksel.

- Det var ganske kult. Det var ganske rart også. Det rareste var at han plukket opp Liverpool-skjerfet, sier han.

- Fin fyr Daniel Sturridge tok toget til London sammen med en eldre mann han kalte «old man», som sannsynligvis var faren hans. Han satt på første klasse, to vogner bortenfor den norske gjengen.

- Aksel og Sturridge hadde en kameratslig tone. Vi gikk fram til vogna der han satt flere ganger. Der snakket jeg med Sturridge. Han virket oppriktig interessert. Han var en oppriktig fin fyr, sier pappa Arild.

Faren, som har vært Liverpool-supporter i over 30 år, påpeker at det er utrolig at de møtte landslagsspilleren i en by med 1,4 millioner innbyggere. Han tenkte på det tidspunktet at han ikke kunne tro at superstjernen satt rett foran dem på toget.

- Det var nesten ingen som hadde oppdaget han på toget. Han gjemte seg med noen John Lennon-solbriller. Vi hadde han helt for oss for selv. Han satt der i tre timer. Det var nyttårsaften, julaften og bursdag på én gang, sier Arild.

Minne for livet Men til tross for at Sturridge nesten var ugjennkjennelig, var ikke Aksel i tvil om at det virkelig var Liverpool-spissen han fikk øye på.

- Han hadde på seg en hatt og en litt sånn rar dress, med en litt annen type solbriller. Jeg følger ham på Instagram, hvor han hadde lagt ut et bilde av seg selv i det antrekket, så det var derfor jeg kjente ham igjen, sier Aksel.

- Han var veldig snill og hyggelig.

Etterpå benyttet også ungguttene tiden til å filme sitt store idol i det han forlot toget.

- Når Sturridge forlater sønnen min så sier Aksel «bye Sturridge», hvorpå Sturridge svarer «bye bro». Det er så fint. Det er et minne for livet for guttene, sier Arild Traa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!