Hicham gir Muhammed gullet

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Hicham El Guerrouj (24) var overlykkelig da han vant kveldens 1500-meterfinale i VM. - Medaljen skal jeg gi til kong Muhammed, smiler gutten som kun har tapt en 1500-meter siden 1996.

Ikke uventet var marokkaneren suveren under dagens finale. Med tida 3.27.65 ble det ny mesterskapsrekord - og nok en medalje til verdens suverene 1500-meter-løper. Gullet skal imidlertid gå til Marokkos nye konge, Mohammed.

- Jeg vil også takke hele det marokkanske folket som ba for meg, forteller Hicham etter løpet.

Kollapset

Hicham strålte av glede etter målplassering. Med det marokkanske flagget rundt kroppen ble han hyllet av en fullsatt Olympiastadion. Deretter svarte han på journalistenes spørsmål, før han plutselig sprang til utøverområdet. Der kollapset 24-åringen på golvet. Kroppen ristet og det så ut som at gullmedaljevinneren lå og gråt. Etter vel fem minutter reiste han seg så opp og kledde på seg.

- Hicham var syk før VM og det er klart at det kjennes på kroppen. Presset rundt hans person har også vært kraftig, men det er ikke noe alvorlig, sier Hichams trener gjennom de siste åtte årene, Abdel Kader Kada til Dagbladet :på nettet.

Abdel var ikke i tvil om at Hicham ville bli verdensmester i dag.

- Han er verdens beste 1500-meter-løper. Dette er et resultat av knallhard trening de siste åtte årene, sier treneren.

Også Hicham sjøl visste at gullmedaljen ble hans i dag.

- Uansett hva som hadde skjedd - jeg visste at seieren ble min, smiler Hicham.

Skal du feire seieren? - Nei, jeg blir her noen dager. Deretter skal jeg trene framover mot neste stevne, sier Hicham til Dagbladet :på nettet.