GIR OPP KLUBBEN, MEN IKKE PENGENE: Tom Hicks gir opp å selge Liverpool til Mill Financial, noe som betyr at det forventede salget til New England Sports Venture (NESV) gjennomføres. I stedet krever texaneren ni milliarder kroner i erstatning for tort og svie.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
GIR OPP KLUBBEN, MEN IKKE PENGENE: Tom Hicks gir opp å selge Liverpool til Mill Financial, noe som betyr at det forventede salget til New England Sports Venture (NESV) gjennomføres. I stedet krever texaneren ni milliarder kroner i erstatning for tort og svie.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

Hicks gir opp Liverpool

Saksøker i stedet styret for ni milliarder kroner.

||| (Dagbladet): Tom Hicks og George Gillett har fått trukket tilbake den rettslige forføyningen fra domstolen i Dallas som blokkerte Liverpool-styret fra å gjennomføre et salg av klubben til New England Sports Venture (NESV).

Nyheten om at den utskjelte amerikanske duoen ville trekke forføyningen ble kjent tidligere i dag, men av helt andre årsaker enn det som viste seg å være tilfelle. Det var nemlig antatt at Hicks ville forsøke å kuppe salget til NESV, og i stedet avhende sin eierandel til Mill Financial, som allerede hadde overtatt Gilletts eierandel.

Da dette viste seg  ikke å stemmme, er det dermed bare papirarbeid som skiller NESV og John W. Henry fra å være Liverpools nye eiere.

Langvarig usikkerhet
Det betyr samtidig at Royal Bank of Scotland (RBS) ikke trenger å sette klubben under administrasjon for å inndrive gjelda som skulle tilbakebetales innen fredag klokka 17, og dermed er faren for et poengtrekk på ni poeng avblåst.

Hicks og Gillett vil imidlertid ikke gi seg uten motstand, og krever i stedet en erstatning på 1,6 milliarder dollar eller drøyt ni milliarder kroner for det de fortsatt oppfatter som et ulovlig salg av klubben. Det er denne summen de mener de blir skadelidende for ved å la Liverpool gå på billigsalg.

- Ikke bare nedvurderer dette utfallet verdien på klubben, men det betyr også en lang tids usikkerhet for fansen, spillerne og alle som elsker denne sporten, fordi absolutt alle rettslige skritt vil bli tatt, sier advokat Steve Stodghill, som representerer Gillett og Hicks, i en pressemelding.

- Null troverdighet
Tomme trusler, mener Pål Christian Møller, leder i Liverpools skandinaviske supporterklubb.

- Etter alle de løgnene og brutte løftene vi har hørt i løpet av tre år, så har de null troverdighet. Hvis de prøver å sverte nye eiere og Liverpool-styret, så må det tolkes som noe positivt. De har ikke bidratt med noe positivt for Liverpool, sier Møller til Dagbladet

Han tviler på at amerikanerne kommer noen vei med søksmålet

- Nei, jeg kan ikke forstå hvordan de skal begrunne det. De har ikke klart å selge klubben selv, og de har hatt et lån som de har misligholdt. Så lenge de ikke har noen altenativ kjøper, så kan det ikke være noe realisme i dette.

- Dette er som tvangsauksjon av et hus, du kan ikke kreve penger av de nye eierne.

- Sure oppstøt
Han tror Hicks og Gillett rett og slett er dårlige tapere med pressemeldingen, som spår en mørk framtid for klubben med 18 ligamesterskap.

- Nå prøver de å skaffe enda mer uro rundt klubben, og det er ingen tjent med. Det er bare sure oppstøt.

Møller tror få i den røde delen av Liverpool slapper av med tanke på de ni milliardene, og bare opplever lykke over å bli kvitt de gamle yankeene.

- Hvis det endelig bekreftet at de har lagt dette dødt, og den nye handelen går gjennom, så er det utrolig positivt. Jeg har ikke noe tro på at de når fram med søksmålet. Det tror jeg de fleste tar veldig rolig.