Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hicks lar Gillett selge halve Liverpool

Forhandlinger i Saudi-Arabia.

EIERSKAPET SPLITTES: Tom Hicks (t.v) og George Gillett (t.h) er blitt enige om at de kan selge sin Liverpool-del til hvem som helst. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
EIERSKAPET SPLITTES: Tom Hicks (t.v) og George Gillett (t.h) er blitt enige om at de kan selge sin Liverpool-del til hvem som helst. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

||| •  Forrige uke: Liverpool- eier ber fansen skylde på Benitez

(Dagbladet.no): Fansen liker dem ikke, og de er ikke glad i hverandre heller.

Nå går det mot slutten på at Tom Hicks og George Gillett deler eierskapet i Liverpool.

Ifølge Daily Telegraph er de to enige om at ingen lenger trenger å godkjenne et salg av den andres halvdel av klubben fra Anfield. Avtalen innebar også at den selgende part måtte sørge for at makkeren satt igjen med 52 prosent eierandel.

Med den konflikten ute av verden går det mot et salg for George Gillett, til saudiprinsen Faisal Al Fahd bin Abdullah bin Saud. Gillett reiser til Saudi-Arabia denne uka for forhandlinger.

De to er allerede enige om utvikling av Liverpool-fotballskoler i Midøsten og Nord-Afrika, samt kjøp av amerikanerens Nascar-team.
Den saudiske kongefamilien skal likevel bare være en av flere milliardærer med et godt øye til Liverpool.

Mens Liverpool har lidd under kontantmangel på grunn av stor gjeld har både Gillett og Hicks vært på frierferd hos mulige investorer.

I september lekket det ut at investeringsbankene Rotchshild og Merril Lynch sirkulerte et notat til mulige kjøpere, der eierne avslørte at det blir store begrensninger på spillerkjøp fram til 2014.

At eierne leter etter kjøpere på hver sin kant faller ikke i god jord hos supportergruppa Spirit of Shankley.

- Tom Hicks og George Gillett har på nytt vist at de ikke er de vergene de lovte de skulle være. De er ikke hva klubben trenger. I stedet for å jobbe sammen for å bringe Liverpool Football Club framover, er de mer interessert i sine egne egoer. De prøver å tjene så mye penger som mulig, sier en SOS-talsmann til The Times.

UPOPULÆRE: Det går mot at Liverpool-fansen blir kvitt George Gillett. Tom Hicks blir trolig med videre. Foto: REUTERS/Phil Noble
UPOPULÆRE: Det går mot at Liverpool-fansen blir kvitt George Gillett. Tom Hicks blir trolig med videre. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media