SLÅR TILBAKE: Tom Hicks (t.v) er trygg på at han og medeier George Gillett (R) har vært gode eiere for Liverpool, og mener klubben er langt mer solid nå enn da amerikanerne ankom i 2007. Foto: EPA/ANITA MARIC/ATHINAGORAS MYKONIATIS
SLÅR TILBAKE: Tom Hicks (t.v) er trygg på at han og medeier George Gillett (R) har vært gode eiere for Liverpool, og mener klubben er langt mer solid nå enn da amerikanerne ankom i 2007. Foto: EPA/ANITA MARIC/ATHINAGORAS MYKONIATISVis mer

Hicks mener han har gjort Liverpool bedre

Nå lover han penger til nye spillere.

|||(Dagbladet): I går gikk tidligere Liverpool-eier David Moores knallhardt ut mot Tom Hicks og George Gillett i et åpent brev. Han angrer dypt på at han solgte Anfield-klubben til amerikanerne i 2007.

I dag slår Hicks tilbake, han mener Moores solgte et dårlig produkt.

- Folk kommer med så mye desinformasjon, de har sine egne agendaer og det er uheldig. Sannheten er at klubben er i mye bedre skikk nå enn for tre år siden, sier Hicks til Sky Sports.

Betydelig overgangs-budsjett
Han og Gillett skal selge Liverpool, Hicks håper de får det til før 2011. I mellomtida lover han Liverpool-fansen at klubben beholder superstjernene Fernando Torres og Steven Gerrard.

På toppen skal manager Rafa Benitez få kjøpe spillerne han ønsker seg - et løfte han også kom med  i september i fjor.

- Vi har ingen planer om å selge toppspillerne, og vi har at betydelig overgangsbudsjett på plass, sier Hicks og legger til at det er en myte at klubben ikke forsterker stallen.

- Det er så mye feilinformajon om hva vi bruker på overganger. Summene er doblet under eierskapet til meg og George de siste tre årene, og vi kommer til å investerer kraftige i sommer. Det handler bare om å finne rette spillere.

64-åringen fra Texas er på offensiven, på tross av at Liverpools eierselskap skylder over tre milliarder kroner. Tidligere har han sagt at klubben er hans aller beste investering.

Nå håper han og Gilette at de får inn mellom seks og åtte milliarder når de selger rødtrøyene. Og han er lei av kritikken fra fansen.

FÅR HANDLE: Rafael Benitez ønsker seg fire-fem nye spillere, og eier Hicks sier at spanieren har et stort budsjett til spillere. Foto: AP/Tim Hales
FÅR HANDLE: Rafael Benitez ønsker seg fire-fem nye spillere, og eier Hicks sier at spanieren har et stort budsjett til spillere. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

- Vi har gjort vårt beste. Personlig er jeg skuffet over at våre anstrengelser ikke er blitt mottatt så bra som jeg hadde håpet, sier Hicks.

Aller er skuffet
Liverpools sjuendeplass i Premier League var laget sesong verste plassering på 11 år. Hicks mener fansen må huske fjoråret.

- Vi er alle skuffet over årets sesong. Folk glemmer at vi nesten vant Premier League i fjor. Nå hadde vi skader og spillere som ikke presterte som forventet, sier Hicks.

Hicks snakker ikke om klubbens gjeld, som er på mer enn tre milliarder. Og han nevner ikke at klubben betalte i siste regnskapsår mer enn 330 millioner i renter på lånene.

Når det gjelder salget mener Hicks at han og Gillett ikke bare bryr seg om pris.

- Vi er opptatt av å finne den rette neste eieren. Det må være en som kan investere i klubben, få en ny stadion bygd og la Liverpool FC bli verdens beste klubb.

UPOPULÆRE: Hicks mener han ikke fortjener utskjellingen han ofte får fra Liverpool-supporterne. Foto: REUTERS/Phil Noble
UPOPULÆRE: Hicks mener han ikke fortjener utskjellingen han ofte får fra Liverpool-supporterne. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer