Hicks og Gillett tappet Liverpool for 20 millioner

Fikk dekket reiseutgifter og lånekostnader.

BELÅNER LIVERPOOL: Disse to karene er ikke de to mest populære karene i den røde delen av Liverpool. Her står Hicks og Gillett med et skjerf etter overtakelsen i februar 2007. Foto: AP Photo/Dave Thompson
BELÅNER LIVERPOOL: Disse to karene er ikke de to mest populære karene i den røde delen av Liverpool. Her står Hicks og Gillett med et skjerf etter overtakelsen i februar 2007. Foto: AP Photo/Dave Thompson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Liverpool sliter med dyp gjeld og supporterne er hissige etter at det fredag ble kjent at klubben betaler 370 millioner bare i renter på eierne Tom Hicks og George Gilletts låneforpliktelser.

Irritasjonen blir neppe mindre i dag, når det kommer fram at de to amerikanerne personlig har fått utbetalt rundt 20 millioner kroner fra klubbkassa.

10 millioner til kjøpet Ifølge The Guardian kommer summene fram fra regnskapet til holdingselskapet Kop Fotball, og gjelder de 18 månedene fra kjøpet av klubben vinteren 2007 og fram til sommeren 2008.

Blant annet har Hicks fått utbetalt mer enn to millioner kroner som godtgjørelse for konsulentbruk, reiser og andre utgifter. For samme poster, som ikke er spesifisert, drysset det inn 1,3 millioner til Gilletts konto.

De største utgiftspostene amerikanerne legger over på Liverpool kalles transaksjonsrelaterte, og de kommer på omlag 10 millioner kroner.

Altså er det trolig Liverpool som betaler alle kostnader Hicks og Gillett fikk på kjøpet av selve klubben. Da duoen først stilte opp på Anfield smilende tok de opp et gigantlån på 3,6 milliarder kroner.For tida sliter amerikanerne med å få refinansiert lånet, fristen er 24. juli. Mange Liverpool-fans håper de må selge, slik at klubben kan få eiere som bruker egne penger på det Hicks og Gillett lovte da de ankom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer