TVIHOLDER Engelske medier skriver i kveld at to nye bud har kommet inn på den gjeldstyngede fotballklubben Liverpool, men at Tom Hicks og George Gillett forsøker å hindre styret ved å sparke Christian Purslow og Ian Ayre.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
TVIHOLDER Engelske medier skriver i kveld at to nye bud har kommet inn på den gjeldstyngede fotballklubben Liverpool, men at Tom Hicks og George Gillett forsøker å hindre styret ved å sparke Christian Purslow og Ian Ayre.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

Hicks og Gillett vil sparke Liverpool-direktøren

Ville akseptere to bud, ble forsøkt fjernet før styremøtet.

||| (Dagbladet): Liverpool-supporternes kamp for å bli kvitt de upopulære amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett tok en dramatisk vending i kveld.

Sky Sports og BBC meldte først at to nye interessenter hadde lagt inn bud på klubben.

En av dem skal være eierne bak Major League Baseball-klubben Boston Red Sox, New England Sports Ventures, som ledes av John William Henry og Tom Werner. Det andre budet skal ha kommet fra et asiatisk konsortium.

Styreformann Martin Broughton og klubbdirektør Christian Purslow og kommersiell direktør Ian Ayre skal ha ønsket å anbefale begge budene, og få dem vurdert.

Men litt senere kom meldingen på Liverpools hjemmesider: Eierne Tom Hicks og George Gillett forsøkte å fjerne Purslow og Ayre fra styret allerede før møtet.

Ville sette inn sønnen
- Styret har mottatt to strålende bud på klubben, som vil betale ned all langtidsgjeld. Det ble innkalt til styremøte for å gjennomgå disse budene og godkjenne et salg. Like før møtet forsøkte eierne å fjerne Christian Purslow og Ian Ayre, for å erstatte dem med Mack Hicks og Lori KayMcCutcheon, heter det i pressemeldingen.

Mack Hicks er Tom Hicks' sønn.

- Denne saken er nå under rettslig vurdering, og en ny meddelelse vil komme senere. Martin Broughton, Christian Purslow og Ian Ayre vil samtidig fortsette å undersøke enhver mulighet for å få til et salg av klubben så fort som mulig, fortsetter meldingen.

D-dag
Tom Hicks og George Gillett er trolig mot de nevnte budene ettersom de ikke vil sitte igjen med noe overskudd dersom de aksepteres.

15. oktober får eier Tom Hicks enten refinansiert sitt 2,4-milliardlån, eller så blir klubben overtatt av kreditor Royal Bank of Scotland.

Nå kastes klubbens fremtid igjen inn i kaos.

PS! Tidligere i dag ble en fersk hatvideo rettet mot Liverpool-eierne publisert på YouTube. Den er regissert av Hollywood-produsent Mike Jefferies, og flere kjendiser og supportere deltar.