LOVER LIVERPOOL ET HELVETE: George Gillett (tv) og Tom Hicks gir opp eierskapet i Liverpool, men lover klubben et helvete både på den ene og andre måten i lang tid framover.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble (BRITAIN)
LOVER LIVERPOOL ET HELVETE: George Gillett (tv) og Tom Hicks gir opp eierskapet i Liverpool, men lover klubben et helvete både på den ene og andre måten i lang tid framover.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble (BRITAIN)Vis mer

Hicks og Gillett: «We'll never let you walk alone»

Lover klubben et sant helvete i årevis. Her er avskjeden ord for ord.

|||(Dagbladet): Tom Hicks og George Gilletts eierskap til Liverpool Football Club er historie etter at den amerikanske duoen besluttet å gi opp kampen mot klubbstyret om å selge til New England Sports Venture (NESV).

Det betyr imidlertid ikke at de sier seg ferdig med klubben. I en pressemelding som bærer overskriften «Liverpool FCs eiere krever 1,6 milliarder dollar etter episk svindel», kommer de med dystre spådommer om hva som er i vente for den tradisjonsrike Merseyside-klubben.

Her er pressemeldingen som ble sendt ut like etter at Hicks og Gillett hadde fått trukket tilbake en midlertidig rettslig forføyning som blokkerte et salg av klubben:

«(Tom) Hicks og (George) Gillett har trukket den midlertidige rettslige forføyningen som blokkerte et salg av Liverpool Football Club. Dette er en handling som forhindrer RBS (Royal Bank of Scotland) fra å sette klubben unødig under administrasjon. RBS avslo eiernes ønske om å nedbetale all gjeld innen 15. oktober. Advokater sier latterlig, selvforherligende og ulovlig oppførsel fra direktør og utenforstående kommer til å hefte ved klubben i årene som kommer.

- Det er en ekstraordinær svindel som vil resulterte i alt det klubben og fansen ikke ønsker.

Disse ordene ble tatt i bruk av advokater, som representerer eierne av Liverpool Football Club, i dag tidlig. De annonserte også at de kommer til å sette inn alle sine juridiske ressurser for å sikre minst 1,6 milliarder dollar (cirka 9 milliarder kroner) i erstatning for skaden de mener de vil lide, som et resultat av det foreslåtte ulovlige salget av Liverpool Football Club.

Advokatene understreket også at en langvarig rettstvist rundt Liverpool-transaksjonen vil forårsake enda mer usikkerhet for LFC.

- Dette utfallet ikke bare nedvurderer verdien på klubben, men det betyr også en langvarig usikkerhet for fansen, spillerne og alle som elsker denne sporten, fordi absolutt alle rettslige virkemidler vil bli tatt i bruk, sa Steve Stodghill, den Texas-baserte advokaten som representerer Liverpool-eierne.

- Mr. Hicks og Mr. Gillett garanterte å innfri gjelda til RBS slik at klubben kunne unngå å bli satt under administrasjon, slik RBS truet med. Dette forslaget ble avvist. Det er en tragisk utvikling, som enkelte vil hevde er en seier. Dette betyr at ting ikke vil bli løst slik de burde ha blitt løst. Mine klienter har jobbet uttrettelig for å løse disse problemstillingene, men RBS ville ikke lytte til noen form for fornuftig løsning, og klubbdirektørene har opptrådt egoistisk og lovstridig.

Stodghill sa at eierne nå ikke er etterlatt med annet valg enn å forfølge alle rettslige muligheter, noe de kommer til å gjøre.

- Mr. Hicks og Mr. Gillett ønsket å posisjonere denne klubben med tanke på framtida, mens andre har hatt en annen agenda, sa Stodghill.

- Sannheten er at det ikke er noe positivt å hente ut av disse hendelsene for Liverpool. Dette er akkurat det motsatte av hva mine klienter ønsket å oppnå.»