Hicks vil kuppe Liverpool-salget

Opphever Texas-kjennelsen.

OPPHEVER KJENNELSEN: Tom Hicks (t.v.) og George Gillett har fått opphevet kjennelsen i Texas som var til hinder for et salg av Liverpool.Foto: SCANPIX/EPA/ANITA MARIC/ATHINAGORAS MYKONIAT
OPPHEVER KJENNELSEN: Tom Hicks (t.v.) og George Gillett har fått opphevet kjennelsen i Texas som var til hinder for et salg av Liverpool.Foto: SCANPIX/EPA/ANITA MARIC/ATHINAGORAS MYKONIATVis mer

|||(Dagbladet): Onsdag kveld fikk Tom Hicks og George Gillett medhold av en dommer i Texas, og Liverpool-styret ble nektet å selge klubben til New England Sports Venture (NESV).

I formiddag skjedde det få forventet.

Hicks og Gillett vil ha kjennelsen fra dommeren i Dallas opphevet, bare noen timer før dommeren igjen skulle vurdere saken.

Det melder både BBC, Sky News og The Guardian.

Hadde det ikke vært for avgjørelsen i USA ville Liverpool allerede vært solgt.
 
Advokat Keith Oliver, som representerer Hicks og Gillett, bekrefter overfor nyhetsbyrået Associated Press at duoen vil begjære at forføyningen oppheves når retten i Dallas åpner dørene klokka sju lokal tid (kl. 14 norsk tid).

- Mr. Hicks og Mr. Gillett har kommet med en forespørsel om å trekke tilbake den midlertidige forføyningen. Retten settes klokka 7, og da vil forføyningen trekkes tilbake, opplyser Oliver.

Mill i kontakt med RBS og Premier League
Det er temmelig sikkert at Liverpool-eier Hicks får løftet begrensningene om et salg, fordi han selv har planer om å avhende klubben.

Trolig er det Mill Financial han har utpekt som arvtaker til eierandelen, hedgefondet sitter allerede med en Liverpool-bit etter at selskapet drev inn gjeld fra Gilett. Spørsmålet er om Hicks kan gjøre dette uten Liverpool-styrets godkjennelse. Skulle det vise seg at det er påkrevd, men salget likevel går igjennom, vil man trolig risikere et motsøksmål fra NESV.

En annen problemstilling som melder seg, er om Hicks allerede nå kan gjennomføre transaksjonen med Mill, eller om han må vente til forføyningen formelt er satt til side av Dallas-domstolen.

Mill skal allerede i går ha forhørt seg med Liverpool-kreditor Royal Bank of Scotland om å få betale ned Liverpool-gjelda, slik at banken mister kontroll over fotballsklubben.

Ifølge Daily Telegraph var de også i kontakt med Premier League-administrasjonen i håp om å gå gjennom skikkethetstesten alle klubbeiere må bestå.
 
Det var et ønske Premier League ikke ville ta stilling til, da det ikke kom fra klubbens selv.

- Vi vil fortsette å forhandle direkte med styret i Liverpool Football Club, og følge deres anmodninger angående ethvert spørsmål om eierskap, sier en talsmann for Premier League til Telegraph.co.uk.

- Avtale mellom Hicks og Mill
BBCs sportsreporter Dan Roan melder følgende på Twitter:

- Jeg blir fortalt at en avtale mellom Hicks og Mill er gjort, nå spørs det om de får til papirarbeidet og det juridiske på plass i tide.

Roan stiller spørsmålstegn ved om RBS må la Mill betale gjeld, eller holde seg til avtalen med NESV.

Frist til kl. 17
I mellomtida er det hektisk aktivitet mellom Liverpool-styret, som nå har fritt fram til å gi NESV eierskapet - som vedtatt på styremøtet
onsdag kveld.

Nå er spørsmålet: Kan Mill steppe inn fordi selskapet allerede er på eiersida i klubben? Eller har NEVS en vanntett avtale, slik hovedaksjonær John W. Henry hevdet via Twitter tidligere i dag?

Saken har vært oppe i High Court i London to ganger, en tredje rettssak kan være like rundt hjørnet.

Opprinnelig var spenningen knyttet til dommerens avgjørelse i Texas klokka 14 i dag, da salgsnektkjennelsen på ny skulle vurderes.

Hicks og Gillett har frist i London til klokka 17, hvor kravet fra High Court-dommeren er at amerikanerne skal vike for to avgjørelser
denne uka - hvis ikke er det forakt for retten.