Hiddink er favoritt til å lede Australia i VM

Di Matteo og Houllier er også kandidater.

VETERAN: Nederlandske Guus Hiddink er ikke ny i gamet, og han har også ledet Australia en gang tidligere. Den gang tok han dem til åttedelsfinale i VM i 2006. Foto: AFP PHOTO / FILES / PATRIK STOLLARZ
VETERAN: Nederlandske Guus Hiddink er ikke ny i gamet, og han har også ledet Australia en gang tidligere. Den gang tok han dem til åttedelsfinale i VM i 2006. Foto: AFP PHOTO / FILES / PATRIK STOLLARZVis mer

Trenerprofilen Guus Hiddink er favoritt til å overta som landslagssjef for Australia.

Holger Osieck fikk lørdag sparken av Det australske fotballforbundet etter 0-6-tapet mot Frankrike kvelden før. Australia tapte med samme sifre mot Brasil for en måned siden.

Hiddink har også tidligere ledet Australia og førte dem til åttedelsfinale i VM-sluttspillet i 2006.

- Guus er på ferie, og jeg kommer ikke til å diskutere framtidige planer med ham før mot slutten av oktober. Guus kommer helt klart til å høre på hva de har å si, og han har gode minner fra sist han var i Australia. Han har lyst til å lede et lag i neste VM, og Australia er en mulighet, sier agent Cees van Nieuwenhuizen.

Roberto Di Matteo, Gérard Houllier, Alain Perrin, Walter Zenga og Winfried Schafer nevnes også som mulige kandidater til jobben.

(NTB)