Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hiddink får ikke bli ny Chelsea-sjef

Tyrkia sier nei.

VANT FA-CUPEN_ Guus Hiddink sørget for at Chelsea fikk noe å feire da han steppet inn for Luis Felipe Scolari vinteren og våren Foto: AP Photo/Alastair Grant
VANT FA-CUPEN_ Guus Hiddink sørget for at Chelsea fikk noe å feire da han steppet inn for Luis Felipe Scolari vinteren og våren Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

(Dagbladet): Carlo Ancelotti har bare sju ligakamper igjen som manager for Chelsea, dersom britiske aviser ikke bommer helt.

Samtidig er Guus Hiddikink lansert som Ancelottis arvtaker. Nederlenderen hadde et meget vellykket vikaropphold på Stamford Bridge i 2009.

Men ifølge det tyrkiske fotballforbundet blir Hiddink i sin nåværende jobb, som tyrkisk landslagssjef.

- Så sent som sist uke avviste vi en forespørsel fra Ajax, og kontrakten han har med vår president tillater ham ikke å jobbe for en klubb ved siden med landslaget, sier Tyrkia-pressetalsmann Turker Tozar.

Og da hjelper det ikke at det er Chelsea-eier Roman Abramovitsj som spør. Chelsea-milliardæren var også påtvinger da Hiddink ble russisk landslagssjef.

Tyrkia vil beholde Hiddink helt til 2014, selv om landslaget trolig ikke klarer å kvalifiserer seg til EM neste år.

- Vi har en klausul som gjør at fotballpresidenten er rolig hvis noen prøver seg. Vi skjønner at folk som Roman Abramovitsj har ham i tankene, men alle tilbud vil bli avvist. Hvis dere ser på Guus Hiddinks karriere så har han fullført alle kontrakter, og han har sagt til oss at Tyrkia blir hans siste holdeplass som trener, sier Tozar.

Andre kandidater til Chelsea-jobben skal blant annet være Marco van Basten og Frank Rijkaard.

Begge nederlenderne er arbeidsløse for tida. Rijkaard forlot Besiktas i november, van Basten måtte gå fra Ajax for to år siden.

I tillegg skal tidligere Italia-sjef Marcello Lippi være interessert i jobben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media