Hiddink gjorde narr av England

Til glede for engelske journalister.

BASEL (Dagbladet.no): England hadde alt i sine egne hender, men mistet EM-plassen til Russland i den avgjørende kampen mot Kroatia.

Festfotballen russerne har vartet opp med gjør ikke savnet stort for andre enn britene selv og anglofile nordmenn. For Russland har vært mesterskapets store positive overraskelse, og er klare for semifinale etter å gitt Nederland en leksjon i hurtig og teknisk fotball.

En av de første som tok ordet på pressekonferansen etter kampen var en engelsk journalist, som spurte Hiddink hvordan det var mulig å tape 0-3 mot England på Wembley i EM-kvaliken.

- England hadde en veldig god dag, sa Hiddink.

Og lot ordene henge i lufta et par sekunder før han fulgte opp:

- Kanskje den eneste.

Svaret begeistret særlig de engelske journalistene, som tidligere hadde spurt Marco van Basten hva han tror om Steve McClarens «karrieresprang» til nederlandske FC Twente.

Lille, store Arsjavin

GJORDE NARR AV ENGLAND: Russland-trener Guus Hiddink skøyet med det engelske landslaget til stor glede for journalistene fra øya. Foto: Mikhail Metzel/AFP
GJORDE NARR AV ENGLAND: Russland-trener Guus Hiddink skøyet med det engelske landslaget til stor glede for journalistene fra øya. Foto: Mikhail Metzel/AFP Vis mer

De aller fleste spørsmålene til Hiddink handlet likevel om hans eget lags prestasjoner, og om playmaker Andrej Arsjavin.

27-åringen, som ser opptil flere år yngre ut av utseende, har gitt Zenit-trener Dick Advocaat beskjed om at han ønsker seg vekk. Én av de interesserte skal være Arsene Wenger og Arsenal, men London-klubben kan sannsynligvis belage seg på tøff konkurranse etter det Arsjavin har prestert i EM.

Mange trenere vegrer seg av en eller grunn for å uttale seg om enkeltspillere, men Hiddink snakker mer enn gjerne om Russlands nummer 10.

- Gave fra naturen

- Han viste mot Sverige hvilke fantastiske ferdigheter som bor i ham, selv om han hadde liten kamptrening. Han vet å få ut potensialet sitt. Forsvarsspillerne kan løpe ved siden av, men de klarer ikke å takle ham. Den gaven har han fått fra naturens side. Han har et rykte på seg for å være krevende å jobbe med, men jeg har ingen problemer med ham. Han er en vinner, sier landslagssjefen.

Før kvartfinalen ønsket han å bli årets forræder i Nederland, men etter kampen angret han fælt på utsagnet.

- Jeg angret på at jeg aksepterte ordet «forræder» da en journalist spurte meg. Det er et veldig uheldig ord. Det jeg mente var at jeg ville elske å utklasse det nederlandske laget, og at det ville gjøre meg veldig lykkelig om vi vant, sier Hiddink.

Hiddink gjorde narr av England
<B>INGEN FORRÆDER:</B> Guus Hiddink angrer på ordvalget før møtet med Nederland. Her gratulerer han keeper Edvin van der Sar.