Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hiddink hadde ingen klager

Norske Terje Hauge viste ut to mann da Russland sparket seg ut av VM i går kveld.

HADDE IKKE NOE VALG: Terje Hauge har sett situasjonen på video og mener at han gjorde rett da han viste ut Russlands Aleksander Kerzjakov. Foto: AFP/ HRVOJE POLAN
HADDE IKKE NOE VALG: Terje Hauge har sett situasjonen på video og mener at han gjorde rett da han viste ut Russlands Aleksander Kerzjakov. Foto: AFP/ HRVOJE POLAN Vis mer

||| • Russlands første røde kort: Se episoden på YouTube

(Dagbladet): Guus Hiddink røk ut av Champions League med Chelsea da Tom Henning Øvrebø nektet å gi laget hans straffer på Stamford Bridge i mai.

Det er noe med Hiddink og norske dommere.

I går mistet Russland VM-plassen, med nederlenderen som trener og norske Terje Hauge (44) som dommer i Slovenia. 

Fløyteblåseren fra Hordaland viste ut Russland-spissen Aleksander Kerzjakov etter 66 minutter, da Slovenia ledet med akkurat den scoringen de trengte for å gå videre på bortemål.

Kontrollert Hiddink
På overtid fikk en ny russisk spiller rødt kort, Chelsea-spilleren Juri Zjirkov pådro seg sitt andre gule. Og det var den siste utvisningen Russland-sjef Hiddink ville snakke om etter kampen.

NORSK DOMMER IGJEN: Guus Hiddink har ikke hatt suksess på banen med norske dommere det siste halvåret. Foto: EPA
NORSK DOMMER IGJEN: Guus Hiddink har ikke hatt suksess på banen med norske dommere det siste halvåret. Foto: EPA Vis mer

Hauge fikk ikke beskjed om at han hadde blackout under kampen, meldingen Hiddink leverte Øvrebø.

- Ja, jeg snakket med Hiddink. Han var kontrollert og hadde ingen klager. Vi diskuterte litt nummer 18 som ble utvist på overtid. Han fikk ikke med seg hva som skjedde, sier Hauge til Dagbladet.

Hauge har ingenting å utsette på den nederlandske trenerlegendens oppførsel.

- Han er fair, jeg har møtt han et par ganger før. Han pleier å si hva han mener. Jeg har god erfaring med han, ser på han som en veldig profesjonell trener, sier Hauge.

Olsvik-dommeren kan heller ikke se at han gjorde en tabbe ved å redusere russerne til ti menn 24 minutter før slutt. Han har selv sett situasjonen på nytt på video.

- Det er sikkert mange som mener mye om den. Han gir et ekstra spark til keeper. Når han gjør det, er det klart rødt kort. Det er tilsiktet, jeg kommer ikke unna rødt kort, sier Hauge.

Tett og fair
Om overtidsutvisningen henviser dommeren til usportslig oppførsel av Zjirkov, som førte til at spilleren fikk sitt andre gule.

I dag tidlig var Hauge på vei hjem fra Slovenia, landet som er klart for sitt andre VM-sluttspill.

- Det var en kamp vi visste hadde stor betydning, mye sto på spill. Jeg synes kampen var tett, men fair, sier Hauge.

Hiddink var svært skuffet etter VM-exiten i går kveld, men retter ikke sine klager i retning Hauge.

- Jeg har ingen kommentarer til de to røde kortene mot oss. Men det er klart at det svekket oss, sier Hiddink til den nederlandske avisa Telegraaf.

UTVIST FOR SPARK:< Hauge mener Kerzjakovs spark mot keeperen var tilsiktet. Foto: AP/Ivan Sekretarev
UTVIST FOR SPARK:< Hauge mener Kerzjakovs spark mot keeperen var tilsiktet. Foto: AP/Ivan Sekretarev Vis mer

63-åringen har kontrakt med russerne fram til sommeren, men vet ikke om han fortsetter uten et VM-sluttspill å se fram til.

- Før kampene mot Tyskland og Slovenia uttrykte det russiske forbundet et ønske om at vi fortsatt skal jobbe sammen. Men vi må snakke om framtida seinere, sier nederlenderen.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media