Hiddink hjemme i PSV

Guus Hiddink er omsider bekreftet som ny manager i PSV Eindhoven. - Jeg føler meg hjemme igjen, sier han.

Den nederlandske toppklubben melder i dag at de har skrevet to års kontrakt med Hiddink. Det ble tidlig meldt at Hiddink var PSV-aktuell etter å ha avsluttet jobben som Sør-Koreas landslagstrener under sommerens VM.

Imidlertid har det vært spekulært omkring Hiddink og Leeds. I dag falt brikkene på plass. Først ble Terry Venables bekreftet som Leeds-manager, så kom rapportene om at Hiddink var klar for gamleklubben Eindhoven.

- Hjemme igjen

Hiddink trente laget mellom 1983 og 1990, blant annet med seieren i europacupen i 1988.

- Da jeg ankom Eindhoven, følte jeg meg hjemme igjen uniddelbart, sier Hiddink ifølge OneFootball.com.

Jobben starter han med en velfortjent ferie etter VM-suksessen.

- Vi må diskutere noen småting, og etter det reiser jeg på ferie.

Hiddink spilte sjøl for PSV på 60-tallet. Etter at han avsluttet spillerkarrieren, ble han ungdomstrener i De Graafschaap. Siden var han assistenttrener i PSV fra 1983 til 1986, før han overtok ansvaret fram til 1990.

Fiasko i Real

Deretter var han i Valencia, før han overtok etter Dick Advocaat som nederlandsk landslagstrener i 1994. Han brakte hjemlandet til kvartfinale i EM 1996 og semifinalen i VM 1998.

Sin første fiasko opplevde han da han ble sparket av Real Madrid etter bare seks måneder. Deretter bar det til Real Betis.

18 måneder før VM overtok han ansvaret for Sør-Korea, årets største overraskelse i VM. Nå er han tilbake i PSV.

(Dagbladet.no)

VARM VELKOMST:</B> Guus Hiddink kom ikke lenger enn ned flytrappa i Eindhoven i går kveld, før bakkemannskapene stilte ham opp for fotografering.