«Hiddink så ned og gjorde alt for å unngå det smertefulle spørsmålet»

Nederland slått og ydmyket av Island.

TAP: Guus Hiddink så Nederland tape 0-2 borte mot Island. Foto: EPA/OLAF KRAAK
TAP: Guus Hiddink så Nederland tape 0-2 borte mot Island. Foto: EPA/OLAF KRAAKVis mer

Island - Nederland 2-0

(Dagbladet): Island rystet fotballstormakten Nederland og vant 2-0 i EM-kvalifiseringen i går.

To scoringer av Gylfi Sigurdsson sikret den overraskende hjemmeseieren - og nå hagler kritikken mot Nederland og landslagssjef Guus Hiddink.

«Da treneren ble spurt om han fortsatt er sjef for det nederlandske landslaget neste måned, så Hiddink ned og gjorde alt for å unngå det smertefulle spørsmålet», skriver Die Telegraaf.

- Over Nederland har åpnet kvalifiseringen med tap for Island og Tsjekkia, og seier mot Kasakhstan.

- Jeg tror Guus er en fin fyr, men nå er det over for ham. Jeg har aldri forstått valget av Hiddink og gjør det fortsatt ikke. De trenger en yngre trener om det skal gå framover, sier den tidligere Nederland-profilen Ronald de Boer til Voetbal International.

Hiddink erstattet Louis van Gaal som nederlandsk landslagssjef etter VM-bronsen i sommer. Etter VM stakk van Gaal til Manchester United.

Nå - etter bare tre kvalifiseringskamper - er det nærmest krise for «oranje»

- Robin van Persie er på en øy og ingen hjelper ham. Det finnes absolutt ingen bevegelse i laget. Da gjør du det lett for motstanderen, sier de Boer.

- Perfekt Van Persie selv forsvarer landslagssjef Hiddink:

- Guus er en fantastisk trener. Dette er ikke rettferdig mot ham og laget. Det er veldig vondt å tape på denne måten, sier van Persie.

DEPPER:  Quincy Promes og resten av Nederland-spillerne hadde lite å glede seg over på Island i går. Laget tapte overraskende 0-2. Foto:  EPA/OLAF KRAAK
DEPPER: Quincy Promes og resten av Nederland-spillerne hadde lite å glede seg over på Island i går. Laget tapte overraskende 0-2. Foto: EPA/OLAF KRAAK Vis mer

For Island og landslagssjef Lars Lagerbäck er situasjonen en annen. Laget står med tre seiere på tre forsøk.

«En perfekt kveld i Reykjavik», oppsummerer nettstedet Visis.

- Jeg er selvsagt fornøyd med hvordan spillerne og hele teamet har gjort det. Defensivt var det nesten perfekt. Vi kunne ha holdt ballen litt bedre, sier Lagerbäck ifølge Morgunbladid etter kampen.