Hiddink takket ja til Chelsea

Får ny rolle.

AVHOLDT: Frank Lampard og Chelsea-spillerne hyllet Guus Hiddink etter FA-cupfinaletriumfen mot Everton lørdag. Etter kampen kunne Hiddink avsløre at han blir har takket ja til en rådgiverrolle i klubben.FOTO: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
AVHOLDT: Frank Lampard og Chelsea-spillerne hyllet Guus Hiddink etter FA-cupfinaletriumfen mot Everton lørdag. Etter kampen kunne Hiddink avsløre at han blir har takket ja til en rådgiverrolle i klubben.FOTO: SCANPIX/EPA/GERRY PENNYVis mer

|||(Dagbladet.no): Matchvinner Frank Lampard var rask med å dedisere seieren i FA-cupfinalen til avtroppende Chelsea-manager Guus Hiddink.

- Dette er en flott avskjed for ham, og vi er henrykte over å kunne vinne en pokal for ham, sa Lampard.

Forgjengeren Luiz Felipe Scolari var i ferd med å kullseile Chelsea-skuta, men den rutinerte nederlenderen reddet delvis sesongen ved å lede klubben til tredjeplass i ligaen og seier i FA-cupen - klubbens første trofé på to år.

Dessuten var han bare være sekunder unna å eliminere Barcelona i Champions League-semifinalen. Hiddink har med andre ord gjort sitt til å fortjene å sitte i trygt managerstolen på Stamford Bridge også utover denne sesongen, men han har høflig avfeid alle spekulasjoner om at han skal slutte som russisk landslagssjef for å overta Chelsea på heltid.

- Å beholde ham er umulig. Han er på vei bort, og har kamper med Russland neste uke. Guus drar definitivt, sa styreformann Bruce Buck i går.

Nå kan imidlertid Hiddink avsløre at han allikevel kommer til å fortsette å spille en rolle i Chelsea, om enn en annen rolle. Han har nemlig takket ja til et tilbud fra klubben om å jobbe som spesialrådgiver.

- Jeg vil være kontinuerlig i kontakt med klubben. Chelsea har spurt meg om jeg vil bli en spesialrådgiver. Du trodde vel ikke at jeg kunne takke nei til et slikt tilbud? sier Hiddink til Sunday Mirror, ifølge Sky Sports.

Ett år til for Ballack
En annen som har bestemt å vie seg til Chelsea, er Michael Ballack. Tyskeren er nær ved å skrive under på en kontraktsforlengelse, som binder ham til klubben i ett år til. Hans nåværende avtale går ut etter denne sesongen.

- Jeg har ikke skrevet under ennå, men vi har blitt enige om et nytt år, sier Ballack, ifølge Sky Sports, og følger dermed det han mener er nøkkelen til suksess for klubben:

- Det vi trenger i Chelsea er kontinuitet. Det er ikke så mye som må forandres for å vinne Premier League neste år. Vi har et veldig bra lag, men vi skal bytte manager igjen, og derfor kommer vi til å trenge litt tid på å tilpasse oss.