Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hiddink til Russland

Forlater PSV etter sesongen.

PSV Eindhoven-trener Guus Hiddink offentliggjorde mandag kveld at han skal trene det russiske landslaget i fotball etter sommerens VM. Han skriver snart under på en fireårsavtale med russerne.

Han forlater PSV etter sesongen og håpet er at den genierklærte treneren skal føre Russland til VM i Sør-Afrika i 2010. Dermed satte han også en stopper for spekulasjonene om han kom til å overta jobben til svenske Sven-Göran Eriksson som engelsk landslagstrener.

59-åringen Hiddink, som i sommer skal lede Australia i fotball-VM i Tyskland, sa i det nederlandske TV-programmet «Holland sport» at hans neste jobb blir å være landslagstrener for Russland.

– Jeg har alt vært i Russland og sett på forholdene. Jeg vet alt at det blir artig å jobbe der. Vi jobber med de siste detaljene i kontrakten nå. Når de detaljene er unnagjort, vil jeg skrive under. Det kan skje om noen uker eller om noen dager, sier Hiddink, som ledet Nederland til semifinalen i VM i 1998 og Sør-Korea til semifinalen på hjemmebane i VM i 2002. Da ble han genierklært.

– Russland har en del unge spillere med en stor framtid, mener nederlenderen.

Russland greide ikke å komme seg til sommerens VM-sluttspill, men håper nå at Hiddink skal føre dem til VM i Sør-Afrika i 2010.

PSV tok søndag sin 19. tittel da de vant den nederlandske serien med uavgjort 1-1 mot FC Gröningen. (ANB)

FORLATER PSV: Guus Hiddink har vært lansert som Sven Göran Erikssons etterfølger, men satte en stopper for spekulasjonene da han offentliggjorde at han i stedet skal trene Russland de neste fire årene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling