AMMERUD SKOLE (Dagbladet): Ok; det er ikke stappfullt med publikum som følger verdenscupen her i skolegården, men det er noe fresht med denne sporten som gjør at det er mulig å tro at den kan nå ett av de røffeste målene i norsk idrett:
•• I 2020 skal en prosent av Norges befolkning drive med orientering.
Det betyr godt over et fordoblet medlemstall fra dagens rundt 22 000. Men du skjønner hvordan dette kan spre seg når du ser de ivrigste tilskuerne henter opp Carl Godager Kaas sin spurt inn til årets første verdenscupseier på mobilen, mens resten tilbys full kontroll på stillingen via GPS-målingene på storskjermen.
O-LØP pleide å være i skauen med utøvere som virret rundt for seg selv før en eller annen vant. Sist helg var sporten symbolsk nok flyttet inn blant de høyeste blokkene i Groruddalen -- ett av Norges tettest befolkete områder. For nå gjelder det å bli sett for å få flere til å forstå at det å kunne bruke et kart egentlig er en lære for livet for hvem som helst.
Det er der teknologien kommer inn. O-sporten har tradisjonelt hatt draget på teknologene. Det er årsaken til at denne idretten i årevis har vært ledende innen databasert informasjonsflyt. Den kunnskapen brukes nå til å gjøre selve konkurransen mer spennende:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger