Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Higuain hadde all grunn til å feire etter det viktige målet, men gjorde det ikke

Gonzalo Higuaín scoret det matchvinnende 2-1-målet mot gamleklubben Napoli og sikret tre poeng for Juventus i storkampen i italiensk Serie A lørdag.

INGEN FEIRING: Gonzalo Higuain droppet feiring mot gamleklubben. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
INGEN FEIRING: Gonzalo Higuain droppet feiring mot gamleklubben. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serieleder Juventus og Napoli hadde kun Roma mellom seg på tabellen foran lørdagens kamp i Torino, hvilket gjorde at mye sto på spill.

Gonzalo Higuaín ble i sommer hentet til Juventus etter suksessrike år i Napoli, og argentineren fikk ikke uventet en hovedrolle mot sin gamle klubb.

Førstemann i målprotokollen var imidlertid Juventus-stopper Leonardo Bonucci. Fem minutter av annen omgang var spilt da han på heldig vis fikk ballen i feltet etter at en Napoli-klarering endte i ryggen på egen spiller. Avslutningen som fulgte var det til gjengjeld klasse over.

Bonucci hamret ballen opp i målet bak Napoli-keeper Pepe Reina, som knapt rakk å løfte armene.

Gjestene brukte samtidig ikke lang tid på å reise seg. Fire minutter etter ledermålet ble Jose Maria Callejon vakkert frispilt av unggutten Lorenzo Insigne, og alene med veterankeeper Gianluigi Buffon var Callejon iskald. Plutselig sto det 1-1.

Tidligere Napoli-spiss Higuain hadde imidlertid ikke gitt sitt bidrag til kampen ennå. Det gjorde han etter 71 minutter. En retur havnet hos argentineren, som fra 14 meter banket ballen hardt ned i neste hjørne.

Feiring ble det ingenting av. Higuain gjorde det klinkende klart at han fortsatt har følelser for gamleklubben.

Målet var for øvrig Juventus-spissens sjuende i Serie A denne sesongen. Romas Edin Dzeko topper toppscorerlista med ti.

Lørdagens seier betyr at regjerende ligamester Juventus har fem poengs luke til Roma på tabelltoppen. Sistnevnte møter Empoli på bortebane søndag.

Tredjeplasserte Napoli er nå sju poeng bak teten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!