Higuain-overgang ble stoppet av Wengers flørt med Suarez

Men Higuain spiller ikke kveldens kamp.

I FORM: Gonzalo Higuain og Napoli har startet sesongen fantastisk, og har enda til gode å tape i hjemlig liga. Her mot Genoas Sebastian De Maio. Foto: REUTERS/Giorgio Perottino/NTB Scanpix
I FORM: Gonzalo Higuain og Napoli har startet sesongen fantastisk, og har enda til gode å tape i hjemlig liga. Her mot Genoas Sebastian De Maio. Foto: REUTERS/Giorgio Perottino/NTB ScanpixVis mer

Følg alle kampene fra Champions League i vårt Fotballstudio

(Dagbladet): Når den andre runden i Champions League-gruppespillet sparkes i gang i kveld, er det med Arsene Wenger og Gonzalo Higuain på hvert sitt lag. Slik så det ikke alltid ut til å bli.

Franskmannen var nemlig svært interessert i å hente den tidligere Real Madrid-spilleren til London under sommerens overgangsvindu, og avtalen var ikke langt unna å komme i stand. Blant annet sa Higuans far, Jorge, at han regnet med å se sønnen sin i Premier League i løpet av kort tid.

Så dukket Luis Suarez opp.

Uruguayaneren ønsket seg bort fra Liverpool, og Wenger ville gjerne ha ham. Men etter mye om og men rundt en påstått utkjøpsklausul, som tydeligvis ikke var helt det Suarez trodde den var, ble han på Merseyside.

Uavgjort i spillerkjøp Mens Wenger satser alt han hadde på Suarez, skrev Gonzalo Higuian under for Diego Maradonas gamle klubb Napoli. Real Madrid skal ha fått drøyt 300 millioner kroner for den franskfødte argentineren. De lyseblå fra Sør-Italia trengte nemlig en erstatter for Edison Cavani, som gikk til PSG for drøyt 520 millioner kroner.

- Vi jobbet med å få inn to-tre spillere, og Higauin var en av dem. Vi fikk ikke avtalen helt i havn, men det gjør ham ikke til en mindre god fotballspiller. Napoli kastet seg inn i kampen om Higuain på et riktig tidspunkt som viste seg å være gunstig for dem, sier Wenger ifølge The Independent.

Wenger kom likevel ikke tomhendt fra sommerens handlerunde. Mesut Özil, også han tidligere Real Madrid-spiller, kom fra Spania til England.

- Til syvende og sist solgte Real Madrid to gode spillere. Én av dem gikk til Napoli, en av dem gikk til Arsenal. Sånn sett endte det 1-1 mellom klubbene på overgangsmarkedet.

To topplag Tidligere Chelsea-sjef Rafael Benitez er manager for de lyseblå i Italia. Benitez var sikker på at Higuian kom til å spille sine hjemmekamper på Emirates.

- Jeg trodde han skulle til Arsenal, så jeg ble overrasket da den avtalen gikk i vasken, sier Benitez ifølge Goal.com.

Higuain har funnet seg raskt til rette i Napoli, med fire scoringer på de første sju kampene for klubben. Både Napoli og Arsenal har vunnet fem av sine seks første kamper i serien denne sesongen. I kveld møtes formlagene til dyst på Emirates.

Da får kanskje Arsene Wenger se hva han gikk glipp av.

• Vår oddsekspert Lars Dybwad tror på uavgjort mellom Arsenal og Napoli. Sjekk resten av tipsene her.

FIKK HANDLET: Da Arsene Wenger ikke klarte å få inn verken Gonzalo Higuian eller Luis Suarez, måtte han ta til takke med Mesut Özil, som heler ikke er noen dårlig fotballspiller. Her fra mandagens trening i London. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
FIKK HANDLET: Da Arsene Wenger ikke klarte å få inn verken Gonzalo Higuian eller Luis Suarez, måtte han ta til takke med Mesut Özil, som heler ikke er noen dårlig fotballspiller. Her fra mandagens trening i London. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer