BOMMET: Napoli-spiss Gonzalo Higuain brant straffe mot Lazio.   REUTERS/Ciro De Luca
BOMMET: Napoli-spiss Gonzalo Higuain brant straffe mot Lazio. REUTERS/Ciro De LucaVis mer

Higuain synderen da Champions League-plassen røk for Napoli

Bommet på straffe.

Lazio beholdt 3.-plassen i Serie A og får spille kvalifisering om plass i høstens mesterliga etter 4-2 borte mot Napoli. Kampen var svært dramatisk og inneholdt både røde kort og straffebom.

Nigerianske Ogenyi Onazi ble den store helten for bortelaget. Innbytteren ble matchvinner for Lazio fem minutter før slutt med sin første scoring på mer enn ett år, og målet gjorde at hovedstadsklubben endte på den siste mesterligaplassen i Serie A.

Napoli ville tatt plassen på innbyrdes oppgjør med seier, men klarte det ikke til tross for at laget var på vei mot en fantastisk opphenting.

Marco Parolo og Antonio Candreva hadde gitt Lazio en 2-0-ledelse til pause, men etter hvilen ga Gonzalo Higuaín hjemmelaget håp med to scoringer på ni minutter.

Straffebom Like før utligningen hadde Parolo fått sitt annet gule kort, og ting så veldig lyst ut for Napoli med tanke på å score seiersmålet.

Dessverre for hjemmelaget fikk Faouzi Ghoulam to gule på kort tid etter 2-2-scoringen, men kvarteret før slutt fikk Higuaín sjansen til å fullføre hattricket da Napoli fikk et billig straffespark.

Det sendte argentineren langt over, og i stedet var det Lazio som fikk juble.

Fem minutter før slutt satte Onazi inn seiersmålet med en kald avslutning, og på overtid trygget Miroslav Klose seieren med hodet.

Trist sorti For Napoli-trener Rafa Benitez ble det dermed en trist avskjed. Spanjolen gir seg etter to sesonger i klubben, og blir etter alt å dømme bekreftet som ny Real Madrid-trener kommende uke.

I øvrige kamper fikk Inter en god avslutning på en trist sesong da Empoli ble slått 4-3. Alle målene kom etter pause.

Roma, som allerede hadde sikret annenplassen i serien, tapte hjemme for Palermo, mens Fiorentina slo Chievo 3-0.

Sampdoria og Parma spilte 2-2, Sassuolo slo Genoa 3-1, og Torino knuste Cesena hele 5-0. (©NTB)