Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Higuaín senket Monaco: - Dette var menn mot gutter

Godt utgangspunkt foran returkampen i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Monaco - Juventus 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Argentinske Gonzalo Higuaín (29) har foreløpig ingen Champions League-tittel på sin merittliste. Men etter stjernespillet hans mot Monaco i den første semifinalen i mesterligaen, har han i det minste én fot i finalen.

29-åringen skal nok ikke ha all æren alene, men skal ha mye av takken for det gode utgangspunktet etter to scoringer i semien.

Det var hjemmelaget som hadde sett mest truende ut i starten av kampen, men etter 29 minutter ble Monaco satt helt ut av spill.

Juventus fikk satt i gang en kontring på mesterlig vis, og en lekker hælflikk fra Dybala endte opp ute hos Dani Alves. Han sendte ballen på herlig vis tilbake i feltet der argentineren kom i full fart, og Higuaín kunne banke lærkula inn bak Danijel Subašić.

- Fantastisk spill av Juventus! Det er artisteri, utbrøt Viasat-kommentatoren da ballen forsvant inn bak Monaco-keeperen.

Med en Higuaín-scoring et drøyt kvarter ut i andreomgangen, klarte ikke hjemmelaget å snu tilbake. Dermed har Juventus et meget godt utgangspunkt før den siste og avgjørende kampen på Juventus Stadium neste uke.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har slitt med å score i denne turneringen, men i dag lyktes jeg. Vi kan reise hjem med en flott seier, men dette er ikke over, sa Higuain ifølge uefa.com.

En redning unna ledelse

Monaco-spiller Kylian Mbappé (18) har virkelig skapt overskrifter denne sesongen, men unggutten hadde ikke sjans mot Higuaín og Juventus på hjemmebane, onsdag.

18-åringen fikk en god mulighet allerede etter tolv minutter av førsteomgangen, men headingen fra den svært gode unggutten ble litt for svak.

Bare fem minutter senere fikk Monaco og Mbappé en ny mulighet, da Nabil Dirar satte fart. Innlegget landet hos Mbappé på første stolpe, men Juventus-keeper Gianluigi Buffon var våken som vanlig.

Unggutten var nær ved å sende hjemmelaget i ledelsen, dessverre var det kun en mesterlig Buffon-redning som sto i veien for det.

Trolig kunne det da sett annerledes ut for Monaco, som rett og slett ikke fikk ballen i mål. Monaco er for tiden det målfarligste laget i Europas store ligaer, med sine 146 scoringer i ulike turneringer. Men mot Juventus og Buffon ble det tøft.

Centimetere unna

Begge lagene var gode før hvilen, og hjemmelaget var svært uheldige som ikke scoret før Juventus gjorde det. At de ikke fikk ballen inn bak Buffon gjorde også jobben tøffere etter å ha havnet bakpå, selv om hjemmelaget gikk rett i angrep etter hvilen.

Juventus slet med å klarere inne på egen halvdel, og mistet ballen rett i beina på Bernardo Silva. Han fant Falcao som fikk avslutte relativt fritt, men endte opp med å sende avgårde et skuffende forsøk som endte i klypene på Buffon.

Den italienske målvakta mangler i likhet med Higuaín en Champions League-tittel. Dog er målvakta noen år eldre, og har nok et stort ønske om å vinne i år. Sammen med argentineren skal han i det minste ha æren for å ha holdt hjemmelaget unna.

For minuttet før full tid var Monaco centimetere fra å få et viktig mål, men også denne gangen stoppet Buffon forsøket.

Bortelaget forsvarte seg godt, men vartet også opp med lekkert angrepsspill underveis i kampen. Det kunne man blant annet se ved det første målet som inneholdt to hælspark før Higuaín satte inn ballen.

- Juventus var altfor gode. Dette var menn mot gutter, kommenterte en av ekspertene like etter kampslutt.

Juventus har scoret utrolige 19 mål i løpet av gruppe- og finalespillet av årets Champions League. Bakover har laget kun sluppet inn to mål. De kom mot Sevilla og Lyon i gruppespillet.