Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Higuita kokain-tatt igjen

Tvinges til å legge opp.

(Dagbladet.no): Han er kjent for det som kanskje er verdens kuleste redning - det spektakulære skorpionsparket i privatlandskampen mot England.

Men nå ser det ut til at karrieren til den legendariske keeperen Rene Higuita er i ferd med å få en trist slutt. I går ble det nemlig offentliggjort at 37-åringen testet positivt på kokain. Dopingtesten ble foretatt etter at laget hans, Aucas de Quito, spilte mot Olmedo i slutten av oktober, melder Sportinglife.

Dette er ikke første gang Higuita blir narkotatt. I 2002 sonet han seks kampers karantene for bruk av det samme stoffet.

Den fargerike keeperen spilte for det colombianske landslaget i VM-sluttspillene i 1990 og 1994, og har de siste årene livnært seg gjennom spill i ligaen i Ecuador.

- Tirsdag ble det offentliggjort at Higuita testet positivt for kokain. Han får ikke fortsette å spille, bekrefter Romulo Aguilar i det ecuadorianske fotballforbundet ifølge nyhetsbyrået AP.

Keeperen vil høyst trolig bli idømt karantene i lengre tid, selv om han kan slippe unna med en bot. De fleste fotballkommentatorer tror uansett at fotballkarrieren hans nå får en brutal slutt.

Ved siden av skorpionsparket er Higuita kanskje mest kjent for å ha forsøkt å drible seg oppover banen i en kamp mot Kamerun i VM i 1990. Roger Milla snappet imidlertid ballen, Kamerun scoret, og Colombia forsvant ut av VM.

Han har også sittet seks måneder i fengsel etter å ha forhandlet mellom kidnappere og et offers familie, noe som er forbudt ifølge colombiansk lov. Denne siktelsen ble senere frafalt.

SIGNATURREDNING: Skorpionredningen gjorde Rene Higuita berømt over hele verden. Her gjenskaper han sparket på en trening på Ullevaal.
ENGASJERT: Higuita er en svært populær mann i hjemlandet. Her møter han barnehjemsbarnet Julian.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media