Hilde best i kvaliken for tredje gang på rad

Fem nordmenn klare for avslutningsrennet i hoppuka.

BEST IGJEN: Tom Hilde vant kvalifiseringen til morgendagens avslutningsrenn i hoppuka i Bischofshofen. Det var tredje gang på rad askerbøringen var best i kvaliken.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BEST IGJEN: Tom Hilde vant kvalifiseringen til morgendagens avslutningsrenn i hoppuka i Bischofshofen. Det var tredje gang på rad askerbøringen var best i kvaliken.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tom Hilde var onsdag best i kvalifiseringen også til det siste rennet i den tysk-østerrikske hoppuken.

Askerbøringen fullførte dermed ekte hattrick i kvalifiseringsseirer. Han vant kvalifiseringen også foran de to forrige rennene. I Innsbruck slo han også til i selve rennet, der han tok tredjeplassen. Det var den første norske pallplasseringen i hoppuken på tre år.

Hilde strekte seg til 138,5 meter og var halvannet poeng foran toer Michael Uhrmann fra Tyskland i kvalifiseringen onsdag. Sveitsiske Simon Ammann ble tredje best.

- Jeg er inne i en god periode. Jeg er likevel ikke helt fornøyd med dagen. Treningshoppene mine er på langt nær bra nok. Jeg må slutte med å så dårlige treningshopp. Først da kan jeg få den tryggheten til å kanskje slå Morgenstern, sa Hilde til NTB.

Topptrioen Pavel Karelin, Andreas Kofler og sammenlagtleder Thomas Morgenstern sto over kvalifiseringen. Hilde møter dermed Karelin i den siste duellen i torsdagens avslutningsrenn i hoppuken.

Fem nordmenn kvalifiserte seg til torsdagens renn. Johan Remen Evensen (133,5 meter) ble niende best, Anders Jacobsen (130) nummer 11, Anders Bardal (129,5) nummer 12, Bjørn Einar Romøren (127,5) nummer 14.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer