Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hilde disket - møter Morgenstern

- Det blir moro, sier han om duellen med verdens beste skihopper.

OBERSTDORF (Dagbladet.no): Under dagens kvalifisering i Oberstdorf, Tyskland, valgte Tom Hilde (20) å gamble ved prøve ut en ny hoppdress.


Først da det største norske hoppuke-håpet måtte i materiellkontroll, viste det seg at dressen var litt for stor. Dermed ble han disket og plassert som sistemann.
 
- Jeg visste at jeg tok en sjanse, for vi hadde ikke nok tid til å få dressen sydd inn. Men i dag var det viktigste å få testet den ut, sier Hilde til Dagbladet.no.

Må ut mot Morgenstern

Diskingen gjorde i og for seg ikke all verdens skade, ettersom han var forhåndskvalifisert. Men konsekvenser får diskingen uansett: 

Hilde møter i morgen Thomas Morgenstern, verdens soleklart beste skihopper - i dag og denne sesongen - til duell. I dag hoppet østerrikeren 136 meter, 13 meter lenger enn Hilde.

- Hva tenker du om at du nå må ut mot Morgenstern i morgen?

-  Kan slå Morgenstern

- Det er ikke surt i det hele tatt. Det blir moro å møte Morgenstern - en skikkelig utfordring. Hopper jeg opp mot mitt beste, har jeg mulighet til å vinne duellen, svarer Asker-gutten optimistisk til Dagbladet.no.

FOR STOR HOPPDRESS: Dermed ble Tom Hilde diskvalifisert fra dagens kvalifisering i Oberstdorf. Og ettersom han av den grunn endte sist, møter han dagens - og sesongens - bestemann i morgen: Thomas Morgenstern fra Østerrike. Foto: SCANPIX
FOR STOR HOPPDRESS: Dermed ble Tom Hilde diskvalifisert fra dagens kvalifisering i Oberstdorf. Og ettersom han av den grunn endte sist, møter han dagens - og sesongens - bestemann i morgen: Thomas Morgenstern fra Østerrike. Foto: SCANPIX Vis mer

De øvrige norske plasserte seg som følger: 

20) Andreas Vilberg (122,5 meter), 23) Anders Bardal (121,5 meter), 30) Anders Jacobsen (120 meter), 35) Sigurd Pettersen (119 meter) og Roar Ljøkelsøy (119 meter), 61) Bjørn Einar Romøren (113,5 meter).

Alle nordmennene med

Alle nordmennene er dermed kvalifisert for morgendagens hoppuke-start. Romøren var, i likhet med Hilde, forhåndskvalifisert.

Før Hilde ble disket var det Romøren - dagens dårligste som så ut til å møtte møte Morgenstern. Det slipper han, men oppgaven blir ikke mye lettere av den grunn.

Duellmotstander blir nemlig dagens andremann, østerrikeren Gregor Schlierenzauer, som hoppet 137,5 meter. Det var 24 meter lenger enn Romørens kvalikhopp.

<B>NYTTÅRSNØTT: Thomas Morgenstern strakte seg til 136 meter og vant kvalifiseringen - 0,3 poeng foran landsmannen Gregor Schlierenzauer. Han hoppet 137,5 meter, men med dårligere stilkarakterer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media