Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hilde er Norges svar på Ahonen

Sportssjef Bråthen mektig imponert over askerbøringen.

SAMMENLIGNES MED AHONEN: Sportssjef Clas Brede Bråthen er mektig imponert over Tom Hildes sesongoppkjøring, og sammenligner askerbøringen med selveste Janne Ahonen.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SAMMENLIGNES MED AHONEN: Sportssjef Clas Brede Bråthen er mektig imponert over Tom Hildes sesongoppkjøring, og sammenligner askerbøringen med selveste Janne Ahonen.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sportssjef Clas Brede Bråthen er ikke overrasket over at det er Tom Hilde (23) som har vært best av hoppgutta i sesongoppkjøringen.

- Tom har jobbet hardest av samtlige. Ikke at de andre har jobbet dårlig, men han har ikke hatt en eneste time å miste. Holdninger i det arbeidet han legger ned er fantastiske. Tom er 100 prosent profesjonell fra A til Å i det å hoppe på ski og er på mange måter Norges svar på Janne Ahonen, sier Bråthen til skiforbundet.no.

- Det er hyggelig at han sier dette, men Clas Brede får ikke svar på dette før om ti år. Da får han studere resultatlistene og gjøre en vurdering på nytt, svarer Hilde, som innrømmer at han alltid har hatt Ahonen som sitt store forbilde i bakken.

Endringene som hopplandslaget satte i gang foran sesongen, har han fulgt til punkt og prikke. Asker-gutten har hatt tidenes sesongoppkjøring og har aldri levert bedre resultater i sommer Grand Prix-rennene.

Landslagshopperen på 23 år sier at det ikke er så mye forskjell å hoppe om vinteren. Bare at det sitter det mer i hodet.

- Følelsen er god, men det blir mer nerver om vinteren, på grunn av at da teller det mer. Det har vært utrolig morsomt fram til nå og mye mer morsomt skal det bli utover vinteren, håper og tror Hilde.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!