Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hilde fra 20.-plass til seier i Bischofshofen

Tom Hilde sto for en bragd da han hoppet seg opp fra 20.-plass etter første omgang og vant onsdagens kontinentalcuprenn i hopp i Bischofshofen.

IMPONERTE: Tom Hilde hoppet seg opp fra 20.-plass og vant onsdagens kontinentalcuprenn i Bischofshofen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
IMPONERTE: Tom Hilde hoppet seg opp fra 20.-plass og vant onsdagens kontinentalcuprenn i Bischofshofen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med et mektig hopp på 139 meter i finaleomgangen klatret Hilde helt til topps på resultatlista. Han seiret et halvt poeng foran tyske Andreas Wank og 1,1 foran tsjekkiske Cestmir Kozisek.

David Siegel, som ledet etter et hopp på 142,5 meter i første omgang, greide bare 116,5 i finalen og falt til sjetteplass.

Hilde var 25,6 poeng bak Siegel og 14,7 bak toer Wank etter første omgang.

- Tom sto for en historisk god prestasjon. Veldig godt å se at en av våre største profiler i moderne tid tar fram slike prestasjoner. Dette var fortjent, skrev sportssjef Clas Brede Bråthen i en SMS til NTB.

- Også gledelig for Robin Pedersen som hoppet seg opp fra 26.- til 12.-plass, la han til.

Hilde har deltatt i samtlige ni kontinentalcuprenn denne sesongen. Han greide ikke en eneste topp-10-plassering før jul, men har slått kraftig tilbake etter 42.-plassen i Titisee-Neustadt lørdag, med 4.-plass samme sted søndag og onsdagens seier.

Torsdag er det nytt renn i Bischofshofen.

Bak Hilde og Pedersen ble Mats Bjerke Myhren nummer 28 i onsdagens renn.

Joakim Aune (38), Joachim Hauer (47) og Sondre Ringen (63) kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!