Hilde GP legger opp

- Denne gangen mener jeg det, sier 41-åringen.

(Dagbladet.no): Etter tredjeplassen på sprinten i Drammen i dag, fortalte Hilde Gjermundshaug Pedersen (41) at det var hennes siste verdenscuprenn.

Hun har sagt at hun legger opp før, men denne gangen lover hun at det er sant. I alle fall i verdenscupsammenheng.

- Jeg vet jeg har sagt det mange ganger før. Men i dag gikk jeg mitt siste verdenscuprenn. Og jeg synes det var en veldig fin avslutning, med tredjeplass og så mange folk, sier Hilde til Dagbladet.no.

Har holdt tett

Dette er ikke en beslutning hun har tatt i hui og hast nå. Hilde har tenkt nøye på dette gjennom hele sesongen.

- Men jeg har holdt tett om det. Jeg har villet ha fokus på det jeg skulle gjøre framover, sier hun.

Og det har fungert. Hun vant sitt første verdenscuprenn i estiske Otepää 7. januar, og vant sin første OL-medalje på 10 kilometer klassisk i Pragelato 16. februar.

Begge deler i en alder av 41 år.

SISTE INNSPURT: Hilde Gjermundshaug Pedersen (t.h.) var fornøyd med avslutningen på verdenscupkarrieren i dag, selv om Petra Majdic (i midten) og Beckie Scott var før henne over målstreken i Drammen. Foto: Scanpix
SISTE INNSPURT: Hilde Gjermundshaug Pedersen (t.h.) var fornøyd med avslutningen på verdenscupkarrieren i dag, selv om Petra Majdic (i midten) og Beckie Scott var før henne over målstreken i Drammen. Foto: Scanpix Vis mer

Lei av å reise

Men nå er hun lei. Lei av reising og å være borte hjemmefra i lange perioder.

- Reisinga har tatt helt knekken på meg. Det var ikke med glede jeg pakket bagen denne gangen, sier GP.

De siste fem ukene har hun vært på reisefot. Nå dropper hun Japan-turen, og anser seg altså som ferdig med verdenscupen.

Går Birken og NM

Men hun vil fortsette å gå på ski.

- Jeg skal fortsatt gå flere renn denne sesongen. Når det ikke blir Japan, har jeg lyst til å gå Birkebeineren, som går i klassisk. Og så har vi jo NM del to, sier Gjermundshaug Pedersen.

I NM skal hun i alle fall gå sprintstafetten. Sammen med datteren Eli.

- Det er annenhvert år. Men om det skjer noe som gjør at Eli ikke kan gå, har vi jo en reserve, sier hun og tenker på Elis tvillingsøster Ida.

Døtrene er en av tingene Hilde vil prioritere opp når hun trapper ned igjen.

- Jeg vil være mer hjemme og leve et normalt liv. Det er jo ikke normalt dette her, sier GP.

Det er heller ikke normalt at toppidrettsutøvere gjør sin beste sesong som 41-åring. Men du verden, så gøy det har vært å følge med Hilde Gjermundshaug Pedersen i år.

PÅ PALLEN: Hilde Gjermundshaug Pedersen på pallen for siste gang - i verdenscupen.
VIL PRIORITERE DØTRENE: Hilde vil fortsette å bidra til skisporten, blant annet ved å følge opp tvillingdøtrene Ida og Eli. Her står familielaget øverst på pallen etter NM-stafetten i Kongsberg.