Hilde GP om slankepress: - Det kom fra treneren

Vekt-kommentarene var så vonde at Hilde Gjermundshaug Pedersen fikk nok av langrennsmiljøet tidlig i 20-åra og byttet idrett. Nå ser skihelten stadig flere sykdomstegn i skisporten. - Jeg er glad jeg ikke er toppløper i dag, sier hun.

FIKK NOK AV SLANKEPRESSET: Hilde Gjermundshaug Pedersen orket ikke å være en del av langrennssporten på 1980-tallet grunnet slankepresset. I stedet byttet hun idrett. Da hun gjorde comeback i godt voksen alder, viste hun at tålmodighet i kombinasjon med riktig trening og rikelig ernæring, er en suskessoppskrift. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FIKK NOK AV SLANKEPRESSET: Hilde Gjermundshaug Pedersen orket ikke å være en del av langrennssporten på 1980-tallet grunnet slankepresset. I stedet byttet hun idrett. Da hun gjorde comeback i godt voksen alder, viste hun at tålmodighet i kombinasjon med riktig trening og rikelig ernæring, er en suskessoppskrift. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

  • Daværende landslagstrener Dag Kaas er konfrontert med anklagene. Han avviser å ha drevet et slankepress, men viser til at han snakket om et sunt og balansert kosthold. Kaas besvarer anklagene mer utfyllende lenger ned i saken.

Datoen er 7. januar 2006: Vi er i Otepää i Estland. Estiske Kristina Smigun går for seier på hjemmebane. Hun heies fram i sporet av et ekstatisk hjemmepublikum og har kontroll på superduellen mot datidas verdensener Marit Bjørgen og Rognes-jentas framtidige erkerival Justyna Kowalczyk.

Men det er verken Bjørgen, Kowalczyk eller Smigun som trekker det lengste strået denne kalde vinterdagen.

41 år gamle Hilde Gjermundshaug Pedersen kjemper for sin første verdenscupseier i karrieren.

Endelig er dagen her. «GP» tar knekken på samtlige av langrennsgigantene og vinner karrierens første verdenscupseier som 41-åring. Dermed blir hun også tidenes eldste verdenscupvinner noensinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer