Hilde GP på 3. plass i Otepää

Hilde Gjermundshaug Pedersen klarte årsbeste med en 3. plass i fellesstarten over 15 km i klassisk stil i verdenscupen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Claudia Künzel fra Tyskland tok seieren foran hjemmehåpet Kristina Smigun. Det hele kulminerte med en spennende spurt mellom de tre nevnte samt finske Virpi Kuitunen.

Hilde GP prøvde seg med et rykk i den siste bakken cirka en kilometer før mål, men der Frode Estil lyktes i klassen for menn, klarte ikke Gjermundshaug Pedersen å få en avgjørende luke.

Claudia Künzel hengte seg på og gikk forbi like før løperne kom inn på oppløpet. Hun holdt seg i teten på de siste meterne.

Et par hundre meter før mål kom også Kristina Smigun sterkt. Hun passerte Hilde GP, men den norske jenta klarte å holde Kuitunen bak seg og gikk inn til 3. plassen. Det er første gangen Gjermundshaug Pedersen er på seierspallen i verdenscupen i år.

Claudia Künzel hadde tre 3. plasser før lørdagens seier. Det var også første gangen hun klarte å klatre opp på seierspallen i et lø p i klassisk til i år.

Marit Bjørgen på 12. plass ble nest best av de norske, mens Kristin Størmer Steinar, som prøvde seg noen kilometer før mål, måtte ta til takke med 16. plassen til slutt.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.