FINE TAKTER: Samtlige av de norske hopperne tok seg greit gjennom dagens kvalifisering i sveitsiske Engelberg. Tom Hilde hoppet lengst av alle. Foto: SCANPIX/AP/KeystoneSigi Tischler
FINE TAKTER: Samtlige av de norske hopperne tok seg greit gjennom dagens kvalifisering i sveitsiske Engelberg. Tom Hilde hoppet lengst av alle. Foto: SCANPIX/AP/KeystoneSigi TischlerVis mer

Hilde hoppet lengst av alle i Engelberg

Ble nummer to i kvalifiseringen.

Tom Hilde hoppet lengst, men endte som nummer to i hoppkvalifiseringen fredag.

Samtlige av de norske hopperne tok seg greit gjennom fredagens kvalifisering i sveitsiske Engelberg. Rune Velta var først ut av de norske og hoppet ned til det som til slutt ga 16.-plass, mens Andreas Stjernen til slutt endte på en 35.-plass.

Tom Hilde, som var sist ut av de norske, hoppet lengst av alle med sine 140 meter, men kom 0,8 poeng bak Peter Prevc fra Slovenia. Det ga nordmannen en 2.-plass foran slovenske Jaka Hvala og polske Kamil Stoch.

- Tom har imponert stort den siste tiden. Denne uka hadde han flere gode treningsrunder i Lillehammer, og han er i form. Han liker bakken i Engelberg og har absolutt kapasitet til topp 10-plasseringer i helgen, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

Anders Fannemel, Anders Jacobsen og Anders Bardal er sammen med resten av de beste hopperne forhåndskvalifiserte til rennene i helgen, men gjennomførte likevel godkjente hopp fredag.

I motsetning til sist helg var Bardal igjen i stand til å sette nedslag.

- Anders kommer ikke til å ha problemer med å sette nedslag her ettersom vi er i en storbakke. Det er i mindre bakker problemet har vært, men dette skal gå greit i helgen. Anders hoppet ikke perfekt, men var jevnt bra hele tiden, sa Stöckl.

(NTB)