Hilde hoppet Norge til sølv etter tysk kollaps

Østerrike gjorde rent bord i bakken.

HOPPET NORGE TIL SØLV: Tom Hilde svever over Oslo og Holmenkollbakken ned til 127,5 meter. Det var nok til at Norge endte opp med en ny sølvmedalje bak Østerrike. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
HOPPET NORGE TIL SØLV: Tom Hilde svever over Oslo og Holmenkollbakken ned til 127,5 meter. Det var nok til at Norge endte opp med en ny sølvmedalje bak Østerrike. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Da tåka omsider hadde sluppet taket over Holmenkollen, var det en lunefull vind som skapte uønskede problemer for VM-arrangøren.

I en lagkonkurranse preget av ujevneforhold og utsettelser, så ikke juryen noen grunn til å kjøre finaleomgangen, og avbrøt rennet etter én tellende omgang.

Det gagnet det norske laget, som på tross av nokså middelmåldig hopping, karret seg til en ny sølvmedalje bak alltid suverene østerrikere.

Uheldig Uhrmann Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen innledet med å lande rundt K-punktet på 120 meter, mens Anders Bardal og Tom Hilde strakk seg begge til 127,5 meter.

Hadde det ikke vært for at tyske Michael Uhrmann mislyktes fullstendig etter å ha blitt tatt av bommen flere ganger, hadde det endt med en bronsemedalje, såvidt foran Slovenia.

- Jeg visste at Tyskland lå langt foran oss. Da Uhrmann måtte vente lenge før han fikk hoppe, tenkte jeg at det var til vår fordel, sa Norges ankermann Hilde til NRK, før han innrømmet at han var merkbart nervøs.

Det ble svært så jevnt i kampen om medaljene bak Østerrike: Slovenia var bare 3.8 poeng bak Norge, mens Tyskland, som ledet etter tre hopp, endte 0,7 poeng bak Slovenia igjen.

Fem av fem hoppgull Østerrike var derimot fullstendig suverene, som de har vært gjennom hele vinteren. Hoppherrene har rasket med seg fire av fire oppnåelige gullmedaljer i dette mesterskapet, mens Daniela Iraschko sørget for jubel også på kvinnesida.

Andreas Kofler forbedret sin egen bakkerekord til 141 meter, og Thomas Morgenstern var i en særklasse poengmessig med et stilrent svev med påfølgende fjellstøtt telemarknedslag på 140,5 meter.

I sum endte den østerrikske kvartetten på 500 poeng jevnt. Det var 43,6 poeng mer enn Norge etter bare fire hopp.

- Jeg fløy godt og gjorde et bra hopp, men Morgenstern fløy veldig mye lenger enn meg. Han er også en veldig mye bedre hopper enn meg akkurat nå, erkjente Hilde.