- Hilde kan kjempe om pallplass

I dag startet han slik vinner Jacobsen gjorde i fjor.

OBERSTDORF (Dagbladet.no): Før Anders Jacobsen etter hvert fløy helt til topps i den forrige Hoppuka, startet han med en fjerdeplass i første renn, i Oberstdorf.

I dag gjorde Tom Hilde akkurat det samme - Hilde som er Norges desidert største håp i den 56. hoppturneen rundt om i Tyskland og Østerrike ...

- Hilde kan gjøre det veldig bra, nøyer Jacobsen seg med å si.

- Kan kjempe om pallplass

Likhetene mellom Hilde i fjor og Jacobsen i fjor er til stede - uten at landslagsstrener Mika Kojonkoski vil fokusere på noe som kan legge ekstra press på 20-åringen.

- Hvilke likheter ser du mellom Hilde i år og Jacobsen i fjor?

- Den største forskjellen er at Thomas Morgenstern (vant sitt sjuende verdenscuprenn denne sesongen i dag, journ.amn.) er mer suveren i år enn noen konkurrerende hoppere var i fjor. Han er i en egen klasse, svarer smarte Kojonkoski til Dagbladet.no.

- Men Hilde kan kjempe om en plass på pallen, tillegger finnen.

Sjøl tenker ikke Hilde så mye på hva som skal skje framover, men han ville kanskje ha gjort det hvis han maktet å se sirkuset fra utsida.

- Hilde kan kjempe om pallplass

- Å tenke sammendrag, får andre gjøre. Men jeg hadde kanskje tenkt på pallen som en mulighet hvis jeg var tilskuer til det jeg sjøl gjør, innrømmer han.

Jacobsen på åttende

Fjerdemannen var svært omsvermet på sletta i dag, men før han gikk, rakk han så vidt å svare på hvorvidt Jacobsen har noen råd å bidra med i situasjonen han opplevde nylig.

- Det er ikke mange råd han kan gi meg, svarer en spøkefull Hilde til Dagbladet.no, men lar det skinne gjennom at Jacobsen sjølsagt har gode tips.

Nettopp Jacobsen bør heller ikke avskrives etter at han i dag fulgte opp sin oppløftende tiendeplass lille julaften.

Da sa han at han nærmet seg med museskritt - og det samme sier han i dag, etter sin 8.-plass.

- Jeg begynner å ligne litt på meg sjøl, og jeg har startet litt bedre enn jeg trodde jeg ville gjøre. Og plutselig så sitter det, vet fjorårets hoppkomet, som stadig får bedre sjøltillit.

PS:
Østerrikeren Andreas Kofler, som falt i dag, pådro seg ingen alvorlige skader - og han kan være klar i tide til nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

PALLEN INNEN REKKEVIDDE: Landslagssjef Mika Kojonkoski gratulerer Tom Hilde med fjerdeplassen. Finnen tror eleven kan klatre ytterligere et hakk oppover på resultatlisten når status gjøres opp etter fire hoppukerenn. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
PALLEN INNEN REKKEVIDDE: Landslagssjef Mika Kojonkoski gratulerer Tom Hilde med fjerdeplassen. Finnen tror eleven kan klatre ytterligere et hakk oppover på resultatlisten når status gjøres opp etter fire hoppukerenn. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer
<B>SVEVER MOT TOPPLASSERING:</B> Tom Hilde leverte en solid konkurranse under dagens åpningsrenn av Hoppuka i Oberstdorf.
PÅ VEI MOT FORMEN: - Jeg begynner å ligne litt på meg sjøl, konstaterer en fornøyd Anders Jacobsen etter en oppløftende 8.-plass.