Hilde lader opp med heavy metal

- Jeg avslutter alltid med Metallica. Det pumper opp adrenalinet.

ROCKER SEG OPP: Tom Hilde lader opp til alle renn med heavy. Og Metallica får alltid siste ord. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
ROCKER SEG OPP: Tom Hilde lader opp til alle renn med heavy. Og Metallica får alltid siste ord. Foto: Terje Bendiksby, ScanpixVis mer

• Følg siste renn i Hoppuka i vårt livestudio

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Tom Hilde (23) ligger på sjetteplass i sammendraget før det siste rennet i Hoppuka fra klokka 16.
 
I går vant han kvalifiseringen for tredje gang, og overfor Dagbladet røper han hvordan han stiller best mulig rustet før hvert hopp.
 
Svaret er heavy metal.
 
Metallica Når du ser Hilde sette utfor i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen i ettermiddag, har han nettopp hatt Metallica i ørene.
 
- Jeg pleier å varme opp med jogging og øreklokker. Det starter med rolig musikk for å komme i den rette stemningen. Men jeg avslutter alltid med Metallica. Det pumper opp adrenalinet, forteller Hilde.
 
Helt siden han var barn har han digget den amerikanske heavy metal-gruppa.
 
- Jeg har vært på minst fire-fem konserter, både i Oslo og København forteller han.
 
I flytsonen Hopperen fra Asker har begynt å finne flytsonen. Han er beste nordmann i Hoppuka. Men avstanden opp til Thomas Morgenstern er fortsatt stor.
 
I ettermiddag vinner østerrikeren etter alle solemerker den 59. Hoppuka. Bischofshofen er pyntet til fest.
 
- Jeg ser hva jeg har å jobbe med, forteller Hilde.
 
- Først og fremst må jeg heve nivået på treningen. Jeg trenger å bli mer stabil. Og når jeg kommer til bakken på konkurransedagene, må jeg fokusere på meg selv. Ikke prate med alle andre.
 
Han tror at det er i ferd med å løsne for flere av de norske gutta.
 
Kanskje allerede i hoppukefinalen i ettermiddag.