GODT MED: Tom Hilde ligger på andreplass etter første omgang i hoppukerennet i Garmisch-Partenkirchen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GODT MED: Tom Hilde ligger på andreplass etter første omgang i hoppukerennet i Garmisch-Partenkirchen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Hilde nummer to før finalen i nyttårsrennet

Bardal nummer fem, Jacobsen misset over kulen.

(Dagbladet): Tom Hilde leverte et flott hopp i første omgang og ligger på andreplass i nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen.

Gregor Schlierenzauer leder konkurransen med 137,1 poeng, 2,8 poeng foran nordmannen, etter et svev på 134 meter.

Hilde fløy til 133,5 meter, vant duellen med Denis Kornilov lett, og deler andreplassen med Kamil Stoch fra Polen etter det som var en god norsk start i Tyskland.

Også Anders Bardal traff nemlig godt, hoppet 136,5 meter, og er nummer fem (131,8 poeng).

TRØBBEL: Anders Jacobsen virket litt ivrig ut fra hoppkanten, og fikk problemer. Han kom seg likevel ned til 131 meter. Foto: SCANPIX/AP/Kerstin Joensson
TRØBBEL: Anders Jacobsen virket litt ivrig ut fra hoppkanten, og fikk problemer. Han kom seg likevel ned til 131 meter. Foto: SCANPIX/AP/Kerstin Joensson Vis mer

Hoppukeleder Anders Jacobsen (128,4 p) mistet balansen over kulen og fikk det vanskelig i svevet, men strakk seg likevel til 131 meter. Jacobsen er nummer ni før andreomgangen, 8,7 poeng bak lederen.

Anders Fannemel er nummer ti (127,1 p), mens Rune Velta (125 p) er i finalen som en av de fem beste duelltaperne, på en femtendeplass. Andreas Stjernen (118 p) og Vegard Swensen (111,9 p) ble slått ut.

Hopprennet i Garmisch-Partenkirchen er årets mest sette renn. Det vil også gi en indikasjon på hvem som har tenkt å melde seg på i kampen om sammenlagtseieren i Hoppuka.

Gregor Schlierenzauer var best også i kvalifiseringen i går - med Anders Jacobsen hakk i hæl. De to var best også i Oberstdorf, men da som kjent i omvendt rekkefølge.