Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hilde og Romøren på pallen

Men Schlierenzauer aller best i siste renn i gamle Holmenkollen.

(Dagbladet.no): Den 18 år gamle østerrikeren Gregor Schlierenzauer vant rennet i Holmenkollen, men nok en gang imponerte de norske gutta.

Tom Hilde ble nummer to, Bjørn Einar Romøren nummer tre.

Ifølge NRKs Arne Scheie er det sjuende gang denne sesongen det står to nordmenn på pallen.

Fire blant de ni beste

Men den gode laginnsatsen stoppet ikke der. Anders Jacobsen ble nummer seks og Anders Bardal nummer ni.

- Jeg synes jeg var flink og gjorde to gode hopp. Jeg blir i overkant glad, ser jeg, humrer Tom Hilde da NRK viser ham reprisen av det andre hoppet.

Med 123,5 meter tok han ledelsen med to østerrikere igjen på toppen av bakken.

Først Thomas Morgenstern som mislyktes. Men så tangerte Schlierenzauer lengden til Hilde og vant 8,9 poeng foran nordmannen.

image: Hilde og Romøren på pallen

Avskjed med Kollen

Rennet var det siste i Holmenkollbakken slik den ser ut i dag. Neste år blir det ikke renn, men i 2010 skal den nye bakken stå klar.

I dagens avskjedsrenn var det bredt oppmøte fra kongefamilien. Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsbarna, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus var på plass.

For ikke å snakke om dronning Margrethe av Danmark.

Romøren ble spurt av NRK om hva det betydde med så god norsk innsats i det siste rennet i den tradisjonsrike bakken.

- Det betyr at den nye bakken bør bli ordentlig bra. Vi får satse på at det er mange andre jyplinger som oss to (ham selv og Tom Hilde) som skal sette nedlslag langt nede i bakken. Og da må det også bygges treningsanlegg, sier Romøren.

NEST BEST: Tom Hilde på andreplass, og tre andre nordmenn blant de ni beste i det siste hopprennet i Holmenkollbakken slik vi kjenner den i dag. Foto: Scanpix
NEST BEST: Tom Hilde på andreplass, og tre andre nordmenn blant de ni beste i det siste hopprennet i Holmenkollbakken slik vi kjenner den i dag. Foto: Scanpix Vis mer
image: Hilde og Romøren på pallen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media