Hilde sikret norsk seier

Hilde Gjermundshaug Pedersen satte Julija Tsjepalova skikkelig på plass og sikret nok en stafettseier til de norske langrennsjentene.

Landslagstrener Svein Tore Samdal fryktet før dagens stafett at Norge ville få store problemer med å slå det russiske laget, og spesielt Julija Tsjepalova i skøyting på den siste etappen.

Nettopp derfor hadde han før start ønsket at Hilde Gjermundshaug Pedersen fikk en luke til motstanderne. Det ønsket gikk ikke i oppfyllelse. I stedet gikk Gjermundshaug Pedersen ut samtidig med Tsjepalova og finske Kati Vänälainen.

- Da vi ikke fikk den luken, trodde jeg det ville bli tøft, sa Samdal til NTB.

Imponert trener

Hilde Gjermundshaug Pedersen viste treneren at det var ingen grunn til å være bekymret. Først ristet hun av seg Finland etter halvgått etappe, så kvittet hun seg med Tsjepalova.

Den russiske løperen har vært i storslag den siste tiden og vant nylig sprinten i Oberstdorf. Hilde GP klarte ikke å stikke fra Tsjepalova på første forsøk, men lyktes på neste forsøk like før mål.

I mål var Norge 2,9 sekunder foran Russland og 9,5 sekunder foran Finland.

- Det ble veldig spennende, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er imponert over Hilde. Hun viste nok en gang at hun er i veldig god form for tiden, sa landslagstrener Svein Tore Samdal.

Overlegne i stafett

Vibeke Skofterud gikk førsteetappen for Norge søndag. Hun kom til veksling som nummer tre, ti sekunder bak Finland som hadde to lag i teten etter den første etappen.

Marit Bjørgen tok igjen det tapte på den siste klassisketappen, og sendte Kristin Størmer Steira ut på første skøyteetappe med et lite forsprang til Finland og Russland. Steira gjorde også jobben sin, og sendte altså Hilde GP ut på sisteetappen nesten likt med Russland og Finland.

- Det er veldig viktig for laget at vi gjør det så bra i stafett. Det er dager som dette som får laget til å fungere så godt, sa Samdal.

Han har hatt mye å glede seg over i stafett denne sesongen. Siden verdenscupen startet 25. oktober har Norge vunnet seks av sju stafetter.

(NTB)

VINNERLAGET: Norge vant kvinnestafetten i verdenscupen i langrenn over 4 x 5 km i Umeå i dag. Her er f.v. Hilde Gjermundshaug Pedersen, Vibeke Skofterud, Marit Bjørgen og Kristin Steira på seierspallen etter stafetten.