Hilde skal få med seg rakettene

Før han i morgen fortsetter Hoppuka i sin nye favorittbakke.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet.no): - Det er helt sinnsjukt hva de har fått til her. De som skal lage nye Holmenkollen, har absolutt noe å lære. Alt i alt er dette den beste bakken jeg har hoppet i, sier Tom Hilde om den nye olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen.

- Det er sånn hoppbakker skal være, store og moderne. Samtidig er jeg imponert over hvor raskt de har bygget den, skryter den nye norske hoppkometen etter å ha gjennomført oppløftende treningshopp i dag (132,5 meter i siste treningshopp).

- Kunne vært bedre vindskjermet

Den nye, moderne bakken står virkelig til 20 i stil - og det trekker heller ikke ned at Norges største hoppuke-håp (nummer fire etter først konkurranse) allerede har funnet seg godt til rette der.

Men bakkens første test ble likevel ikke helt ideell, for dagens kvalifisering blåste bort. Dermed ble det med treningsomgangene i dag, mens kvaliken flyttes fram til i morgen. 

- Bakken kunne kanskje vært bedre vindskjermet, men ellers er den helt fantastisk, istemmer Anders Jacobsen overfor Dagbladet.no.

- Bakken er godt egnet for flygere, noe som passer godt for oss på det norske laget, legger han til, og sammenlikner bakkeprofilen med Granåsen i Trondheim.

- Rolig nyttårsfeiring

Hilde skal få med seg rakettene

I kveld blir det naturlig nok en rolig kveld for de norske hopperne - skjønt Hilde akter å få med seg rakettene før han hopper til køys.

- Jeg får med meg fyrverkeriet, ja, men bare så vidt. Jeg må jo ha mine åtte timer søvn. Hoppingen kommer først, så det blir ingen store sprell, understreker 20-åringen.

I dag fikk han skryt etter begge de to treningshoppene, noe han synes han fortjener.

- Jeg gjør to veldig gode hopp, fastslår han fornøyd.

STJERNESKUDD: Tom Hilde, fjerdemann i Hoppuka så langt, ser fram til morgendagens nyttårshopprenn i den nye Olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen - en bakke han gir de beste skussmål. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET
STJERNESKUDD: Tom Hilde, fjerdemann i Hoppuka så langt, ser fram til morgendagens nyttårshopprenn i den nye Olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen - en bakke han gir de beste skussmål. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET Vis mer
<B>FLOTT SYN:</B> Sånn ser den nye Olympiabakken i Garmisch-Partenkirchen ut fra toppen. Her er det Thomas Morgenstern som er på vei ned ovarennet.