Hilde slått på målstreken

Et målfoto var det eneste som skilte Hilde Pedersen fra seieren i Linz.

Etter en gyser av en innspurt med Finlands Pirjo Manninen kom Hilde Gjermundshaug Pedersen som en rakett på de siste meterne av skøytesprinten, midt i den østerrikske byen Linz.

Over mål viste fotoet at Pedersen hadde overkroppen først over streken, men at den nesten halvparten så gamle Manninen kastet fram foten akkurat nok til å tukte sin norske konkurrent.

- Jeg er kjempefornøyd med 2. plass, dette var nesten like godt som seier. Om enn litt bitter når det var så nær, mente veteranen fra Brumunddal.

- Det var som jeg fikk ekstra krefter på det lange oppløpet, og jeg prøvde å være lur i den siste svingen, sa den svært så smilende fru Gjermundshaug Pedersen.

Oppadgående form

Manninen var raskest hele veien i Linz. Hun var også den kjappeste i prologen, og best i både kvart- og semifinalen. Hilde GP var nest raskest i prologen og vant kvartfinalen, men ble slått av Manninen i semifinalen også.

Uansett fikk Hilde GP med seg en flott julegave hjem til Norge i form av 60.000 kroner i premiepenger.

Det er ingen tvil om at Hilde GP er i siget. Etter en litt treg start i verdenscupen for hennes del, løsnet det i Cogne sist helg. Da gikk hun en bra fellesstart som endte med 7. plass lørdag, mens hun fulgte opp med 3. plass på den klassiske sprinten søndag.

Torsdag avanserte hun altså til 2. plass. Hilde GP kan bli et sterkt norsk kort i VM i Val di Fiemme i februar. 2. plassen har hun sammenlagt i sprintverdenscupen også.

- Det er tydelig at formen er på oppadgående, fastslo hun.

Frisk

Mens flere av lagvenninnene sliter med sykdom og er sendt hjem til Norge, er Hilde GP frisk for øyeblikket. Hun gjorde unna sin sykdomsperiode med sår hals og forkjølelse da hun måtte stå over den norske sesongåpningen på Beitostølen i midten av november.

- Akkurat nå er jeg frisk, men du har aldri noen garanti for at du holder deg sykdomsfri. Men så langt har det gått bra, jeg får håpe jeg holder meg frisk til jul i hvert fall, sa den glade jenta etter 2. plassen.

Før jul venter enda en ny oppgave med flagget på brystet. Den gjøres unna i Ramsau lørdag. Da står det jaktstart på programmet, og Hilde GP er klar kandidat til ny pallplass.

(NTB)