Hilde slått på målstreken

Et målfoto var det eneste som skilte Hilde Pedersen fra seieren i Linz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter en gyser av en innspurt med Finlands Pirjo Manninen kom Hilde Gjermundshaug Pedersen som en rakett på de siste meterne av skøytesprinten, midt i den østerrikske byen Linz.

Over mål viste fotoet at Pedersen hadde overkroppen først over streken, men at den nesten halvparten så gamle Manninen kastet fram foten akkurat nok til å tukte sin norske konkurrent.

- Jeg er kjempefornøyd med 2. plass, dette var nesten like godt som seier. Om enn litt bitter når det var så nær, mente veteranen fra Brumunddal.

- Det var som jeg fikk ekstra krefter på det lange oppløpet, og jeg prøvde å være lur i den siste svingen, sa den svært så smilende fru Gjermundshaug Pedersen.

Oppadgående form

Manninen var raskest hele veien i Linz. Hun var også den kjappeste i prologen, og best i både kvart- og semifinalen. Hilde GP var nest raskest i prologen og vant kvartfinalen, men ble slått av Manninen i semifinalen også.

Uansett fikk Hilde GP med seg en flott julegave hjem til Norge i form av 60.000 kroner i premiepenger.

Det er ingen tvil om at Hilde GP er i siget. Etter en litt treg start i verdenscupen for hennes del, løsnet det i Cogne sist helg. Da gikk hun en bra fellesstart som endte med 7. plass lørdag, mens hun fulgte opp med 3. plass på den klassiske sprinten søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer