Hilde tvang fram et smil da han satt på bommen

- Har vært nervøs nok i dag, for å si det sånn.

SKUFFET: Tom Hilde hoppet som man kanskje kunne forvente av sesongens resultatlister, men er likevel skuffet over at pallen glapp.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SKUFFET: Tom Hilde hoppet som man kanskje kunne forvente av sesongens resultatlister, men er likevel skuffet over at pallen glapp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

HOLMENlKOLLEN (Dagbladet): Tom Hilde er nummer fem i verdenscupen sammenlagt, og ble nummer fem i normalbakkerennet i Midtstubakken i ettermiddag.

Sånn sett er vel VM-åpningen ikke noe å være så skuffet over. Eller?

- Etter de treningshoppene jeg har gjort er det veldig sterkt å bli nummer fem. Likevel må jeg være så ærlig og si at jeg er drit skuffet over å ikke stå på pallen, sier Hilde.

Før rennet sa Asker-hopperen at han håpet på sinnssykt med nerver på bommen i dag. Det ønsket fikk han oppfylt.

- Jeg har vært nervøs nok i dag, jeg skal være så ærlig. Det er litt sånn tilfeldig hvordan det slår ut, i første omgang gjør jeg noen feil som jeg ikke trodde jeg skal gjøre, men jeg er like nervøs i andreomgangen, og da slår det mye bedre ut, sier Hilde til Dagbladet etter 94 og 101,5 meter.

- Det blir mye morsommere å hoppe når du er ordentlig nervøs, sier han.

Smilte på toppen
- Så vi et lite smil fra deg oppe på bommen?

- Det kan hende jeg prøvde å tvinge fram et lite et, det er ikke umulig det. Akkurat på bommen der må det tvinges fram, men man prøver jo å puste ut og la nervene gjøre jobben, så kan du selv bare slappe av. Det pleier å funke, sier Hilde.

- Ble dette like moro som du hadde regnet med?

- Jeg regner med at det er feelingen jeg vil ha seinere i kveld, men akkurat nå er jeg veldig skuffa. Det er ikke noe jeg kan kontrollere, jeg har som mål å være i topp ti, men jeg er skuffa likevel, sier Tom Hilde.

Mentalt sterk
Trener Mika Kojonkoski er sånn passe fornøyd med femte-, niende-, femtende-, og 46.-plass.

- Tom gjør en utrolig forbedring fra trening, så det er et veldig godt tegn på mental styrke - men han hopper ikke like bra som han kan, sier Kojonkoski.

- Nå må vi tenke litt, men vi forventer å være offensive og kjempe om medaljer i morgen, sier finnen til Dagbladet.

Johan Remen Evensen ble kveldens mest skuffende, etter å ha falt etter et hopp på 90 meter i første omgang.

Rett etter landingen skar den ene skia ut, og nordmannen gikk i bakken.

- Det er min egen skyld, det er en juniortabbe. Du bør ha skiene rett når du lander i den farta. Jeg må bare glemme dette og se framover, sier Evensen til Dagbladet.

Thomas Morgenstern var best igjen, etter å allerede ha vunnet verdenscupen og hoppuka denne sesongen.

- Alt kan skje i hopprenn, men i dag gjorde jeg alle arbeidsoppgavene mine riktig. Det er jeg veldig fornøyd med, og det ble også et flott arrangert renn, sier Morgenstern til NRK.