Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Hilde VM-favoritt

Etter å ha blitt knust av Hilde Gjermundshaug Pedersen på gårsdagens NM-jaktstart, utpeker Marit Bjørgen 40-åringen til VM-favoritt.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Bjørgen leder verdenscupen suverent og merker godt presset foran ski-VM i Oberstdorf.

Derfor så Bjørgen sitt snitt til å lempe favorittstempelet over på GP etter å ha blitt slått med 25,4 sekunder av henne på jaktstarten i NM i går.

-  Nå er Hilde VM-favoritt, sa Bjørgen umiddelbart etter målpassering.

Og gjentok det og smilte flere ganger utover dagen, sjøl om hun vet at det ikke stemmer.

For Marit Bjørgen er trolig verdensmesterskapets desidert største favoritt, uansett kjønn og idrettsgrein.

Gulldrøm

Likevel har Hilde Gjermundshaug Pedersen gjennom NM-helga (seier i går og på 10 fri torsdag) vist at hun er i ferd med å prikke inn storformen i det som garantert blir hennes siste mesterskap.

-  Ja, nå er det slutt. Jeg har bestemt meg, sier 40-åringen til Dagbladet. -  Og jeg vil veldig gjerne avslutte med et VM-gull.

Sjansen for å nå det målet er helt klart størst på sprintstafetten. Marit Bjørgen sier hun aller helst vil gå med Hilde.

-  Det skal mye til for at Hilde ikke får gå med Marit. Fordi vi har prøvd ut Ella Gjømle denne sesongen, har hun følt at plassen er usikker, men etter all sannsynlighet er det Hilde som går, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Dagbladet.

Står over

Og han tror veteranen har gullsjanser på flere distanser.

-  Jeg vet at Hilde sjøl ikke tror hun vil klare å hevde seg på 30 kilometer klassisk (avslutningsdistansen), men jeg har faktisk veldig tro på at det er nettopp her hun har størst gullmulighet. Jaktstarten er det løpet hvor hun har nest størst mulighet, mener Kristiansen.

Samtidig mener enkelte andre at Hilde bør ha gode muligheter på 10 fri. En distansen GP sjøl vurderer å stå over.

-  Jeg er klar for å gå mange renn, men helst bare fem (av seks mulige). Hvis jeg beholder skøyteformen jeg har nå, kan jeg nok være med på å kjempe om en medalje på 10 fri. Den individuelle sprinten er nok min svakeste distanse, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen.

-  10 fri er en distanse jeg har vurdert å droppe, men vil vente så lenge som mulig med å bestemme meg.

PS: Kristin Mürer Stemland ble nummer tre i går - 10 sekunder bak Bjørgen på andre. Fra tredjeplassen og ned til Kristin Størmer Steira på fjerde, skilte det hele ett minutt og 11 sekunder.

SPRINTDUO: Etter alt å dømme får Marit Bjørgen (24) med seg 16 år eldre Hilde Gjermundshaug Pedersen på sprintstafetten. Der er de to store favoritter.