IKKE PÅ LANDSLAGET:  Tom Hilde ble ikke tatt ut til neste års landslag. Foto: NTB Scanpix
IKKE PÅ LANDSLAGET: Tom Hilde ble ikke tatt ut til neste års landslag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hilde vraket fra landslaget: - Skal bevise at de har feil

Asker-hopperen vil slå tilbake.

Tom Hilde var ikke blant de fem hopperne landslagstrener Alexander Stöckl tok ut i kommende sesongs landslagstropp.

Det ble klart under et pressetreff onsdag.

Anders Fannemel, Rune Velta, Johann Forfang, Phillip Sjøen og Kenneth Gangnes utgjør sesongens landslag.

Anders Bardal og Anders Jacobsen la opp etter årets sesong.

Det var fra før kjent at Stöckl ville redusere landslaget fra seks til fem utøvere.

- Det er litt større gap enn ventet mellom de på landslaget og de nest beste. Derfor går vi ned fra seks til fem mann på hopplandslaget, sa landslagstreneren til NTB tirsdag.

Fannemel, Velta, Forfang og Sjøen var alle naturlige valg. Den siste plassen var det ventet at ville stå mellom Tom Hilde, Andreas Stjernen og Kenneth Gangnes.

Skuffet Tom Hilde var selvfølgelig skuffet, men fattet, etter nyheten kom. Det kom ikke helt uventet på mannen som ikke har prestert på topp de siste åra.

- Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å motbevise og vise at de har gjort et feil valg. Det er selvfølgelig kjedelig å ikke gå inn i mitt tiende strake år som landslagshopper, sier Hilde til Dagbladet.

Fra før har Anders Jacobsen og Anders Bardal lagt opp. Hilde har vært inne på samme tanke:

- Det er viktig å evaluere når resultatene ikke er så gode som de bør være. Så jeg har vært inne på tanken. Men når jeg gleder meg så mye til å hoppe hver dag, er det ikke aktuelt å legge opp. Jeg er veldig motivert for fortsettelsen, sier Hilde.

Flyttet Hilde trekker også fram flere positive aspekter med landslagsvrakingen.

- Det blir en annerledes og roligere hverdag. De siste ni åra har jeg hatt over 2000 reisedøgn.  Nå får jeg muligheten til å tilbringe nesten hele sommeren hjemme, jeg får muligheten til å trene i ro og fred og får en tettere oppfølging fra én person. Det tror jeg blir nøkkelen for at jeg står høyt oppe på listene til vinteren, forklarer han.

Hilde har også solgt leiligheten på Lillehammer og flyttet tilbake til Oslo.  Han trengte en forandring, og flyttet fra hoppsportens Mekka i Norge:

- Det er ikke så hakkenes galt å bo i Oslo heller. Etter VM i 2011 så er det et like lukrativt sted å bo for en skihopper.  Akkurat i Oslo og Asker har jeg flere bekjente venner fra jeg var ung. Jeg har vært mye i Oslo de siste åra, rett og slett fordi jeg har kjedet meg på Lillehammer, sier en offensiv Hilde.