VRAKET: Tom Hilde får ikke hoppe den individuelle VM-konkurransen etter at askerbøringen skuffet stort i dagens to treningsomganger i Vikersund.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
VRAKET: Tom Hilde får ikke hoppe den individuelle VM-konkurransen etter at askerbøringen skuffet stort i dagens to treningsomganger i Vikersund.Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Hilde vraket fra VM-laget

Skuffet stort under trening i Vikersund.

Skiflygingskvalik direkte i hopp-studio fra klokka 18.00.

VIKERSUND/OSLO (Dagbladet): Tom Hilde skuffet stort i begge treningsomganger før den forestående kvalifiseringen til det individuelle rennet i VM i skiflyging og vrakes dermed fra det norske VM-laget til konkurransen i morgen og lørdag.

Hilde landet på henholdsvis 156,5 og 187 meter i de to treningshoppene.

- Avgjørelsen er helt riktig, helt fair. Men det er kjipt uansett, jeg skulle jo gjerne hoppet VM, det er det største som skjer i år. Når jeg ikke klarer å prestere i de to hoppene, så fortjener jeg ikke mer, sier Hilde til Dagbladet.

- Jeg gjør to hopp som ikke er i nærheten av det jeg kan, det er noen gamle feil som dukker opp, tekniske, kjipe feil. Det er veldig vanskelig å si hvorfor det blir sånn, for jeg har hoppet veldig lite på ski i år. Jeg har forsøkt å time comebacket inn til VM, men det slo litt feil.

Tre kjempet om to plasser
Tom Hilde er nok veldig skuffet innvendig, men utad er han fattet.

Kanskje naturlig nok, etter det rekordraske comebacket etter det stygge fallet i Oberstdorf.

- Jeg syns den jobben jeg har gjort i det siste har vært såpass bra, at jeg ikke kan være skuffa. Jeg er oppe i tre hopp i år, og to av dem kom i dag, sier Hilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilde forteller samtidig at hopperne fikk beskjed på forhånd i dag om at han, Rune Velta og Bjørn Einar Romøren skulle konkurrere om de to siste plassene på laget ved siden av uttatte Anders Fannemel og Anders Bardal. Da Velta og Romøren hoppet som de hoppet, ble Hilde vraket.

- Det ble ganske åpenbart etter de to hoppene, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Tom er veldig profesjonell, han er skuffet selvfølgelig, men han ser skriften på veggen når den er tydelig nok, sier Bråthen.

Personlige rekorder Dermed består den norske kvartetten av Bjørn Einar Romøren (202 meter/213), Anders Fannemel (182,5/223,5), Rune Velta (208,5/210) og Anders Bardal (193,5/185,5).

Både Fannemel og Velta noterte seg forøvrig for nye personlige rekorder.

- Jeg syns de fire hopper veldig bra, jeg er veldig godt fornøyd. Jeg gleder meg, sier hoppsjefen.

Koch lengst Lengst av alle i Vikersund var en av forhåndsfavorittene, Martin Koch, som landet på 237 meter i første treningsomgang. Johan Remen Evensens verdensrekord, som ble satt i fjor, lyder på 246,5 meter.

Tom Hildes eventuelle håp om VM-deltakelse ligger nå i noe lite hyggelig - at en av de andre fire hopper seg ut av laget til søndagens lagkonkurranse.

- Kortene ligger jo i hendene til de andre. Presterer de, så bytter vi dem jo ikke ut. Og det håper vi at de gjør, sier Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Jeg kommer til å være prøvehopper, men det er mest for at jeg skal være klar dersom noe skjer. Det er alltid noe som kan dukke opp, og da er det greit at jeg hopper litt bedre enn i dag. Man håper ikke på at noen andre skal hoppe seg ut, jeg hadde like gode muligheter som de to andre i dag, sier Hilde.