Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Himlet med øynene og bannet inni seg

Men Ole Magnus Bakken er fornøyd til tross for finalemissen.

HIMLET MED ØYA: Ole Magnus Bakken himlet med øynene og bannet inni seg etter å ha bommet på et skudd i finalen. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HIMLET MED ØYA: Ole Magnus Bakken himlet med øynene og bannet inni seg etter å ha bommet på et skudd i finalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Det var visse forventninger, men at Ole Magnus Bakken skulle treffe på de 51 første kvalifiseringsskuddene - som den eneste i feltet på 10 meter luftrifle - var i overkant.

Deretter fulgte tre bom på de ni siste skuddene, deriblant de to siste, men det holdt til en OL-finale for 24-åringen fra Stange.

I finalen tok imidlertid nervene overhånd. Medaljehåpet var ute etter to av ti finaleskudd, og det ble en sisteplass av de åtte i finalen.

Juniorfeil Det fjerde skuddet var rett og slett helbom - og ga 6,6 poeng av potensielt 10,9.

- Et slikt skudd har jeg ikke hatt siden jeg var junior, innrømmer Bakken etterpå.

- Jeg så skuddet gikk altfor tidlig, og da bare himla jeg med øya, erkjenner han.

Detaljer om hva som gikk igjennom hodet, vil han helst ikke ut med.

- Det passer ikke her. Men det var banneord, ja, bekrefter han overfor det norske presset.

Pulsen i taket Likevel er hedmarkingen godt fornøyd med sin OL-debut. Målet var å komme til finale i én av de to øvelsene han deltar i. Det oppnådde han.

Og selve finalen ble en meget nyttig lærepenge. Aldri før har pulsen skutt så høyt i været.

- I innledende runde, ligger pulsen på 60-80 slag. I finalen vil jeg tippe pulsen var 140-150. Og det er tunge pulsslag, så det er nesten umulig å time skuddet. Du må ta kontroll over geværet og gjøre det du skal, sier Bakken, som har en hvilepuls på rundt 40.

Det tok også unormalt lang tid før de verste nervene ga seg. I verdenscupsammenheng tar det normalt et par skudd. I OL-finalen tok det fire skudd.

OL hvert år Da ballongen sprakk med 6,6-skuddet, fant han roen - og leverte en habil avslutning på finalen. Derfor tar han med seg en god følelse.

- Det var jæklig kult å komme til finale. Da jeg hadde oppnådd det, var jeg rett og slett glad, sier Bakken, som elsker det meste ved OL-tilværelsen.

- Det kan ikke beskrives å være her, det må oppleves - det er det beste jeg har opplevd, rett og slett konge. Jeg skulle gjerne hatt OL hvert år, smiler han.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media